Revoltă a angajaților de la Maternitatea din Iași, după ce au primit o gravidă infectată cu Covid-19. Cum s-a terminat
A fost scandal astăzi la Maternitatea Elena Doamna din Iași, după ce o parte dintre angajați au protestat în fața spitalului: nu voiau să primească o femeie însărcinată de 26 de ani, infectată cu noul coronavirus, care părea să intre în travaliu.
Angajații ar fi spus că nu au echipamente și că nu sunt ei de gardă. A fost nevoie de intervenția jandarmilor și a polițiștilor pentru a-i convinge pe medici să o primească pe femeie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
În cele din urmă, gravida a fost stabilizată și dusă din nou la Boli Infecțioase, căci nașterea nu s-a dovedit iminentă.
Pacienta de 26 de ani, însărcinată în luna a șaptea, este din județul Neamț și a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase în urmă cu două zile.
Astăzi a dat semne că ar putea să nască prematur, iar medicii au trimis-o la Maternitatea Elena Doamna.
Un angajat a blocat intrarea cu mașina personală
Acolo însă angajații nu au vrut să o primească pentru că nu erau ei de gardă. Mai mult, conducerea spune că nu a fost informată oficial că ei primesc pacienți cu Covid-19.
”Unul dintre angajați a blocat accesul în instituție cu mașina personală, lucru care nu e permis în niciun spital.
În momentul de față nu am primit nicio informare oficială din partea DSP că ”Elena Doamna” primește paciente cu Covid-19.
Reacția personalului este una justificată, ei se așteptau ca acest caz să meargă la Cuza Voda”, a spus Gabriel Martinescu, managerul Maternității ”Elena Doamna”.
Au intervenit jandarmii
După intervenția jandarmilor și a polițiștilor, pacienta a fost primită în spital. În sala de operație au intrat 9 persoane: 2 medici ginecologi, 1 medic anestezist, 5 asistente și o infirmieră.
Angajații s-ar fi plâns și că nu au echipamente de protecție. Managerul neagă acest lucru, însă recunoaște că stocul este limitat și le-ar mai ajunge acum pentru o singură pacientă.
”În spitalul Elena Doamna există echipamente de protecție, problema este numărul acestora. O naștere este un foarte mare consumator de echipament de protecție. Estimăm 60 de echipamente de protecție per pacient.
-Câte echipamente aveți? Cifra exactă nu v-o pot da”, mai spune managerul Martinescu.
”Era garda lor și nu primim gravide sub 34 săptămâni. Am avut cu ce ne echipa, aveam comandat echipament de 2-3 săptămâni”, spune și medicul Doina Iancu.
Managerul spitalului mai spune că a cerut din nou echipamente de protecție. În cele din urma, pacienta a fost dusă înapoi în stare bună la Spitalul de Boli Infecțioase.