Revelionul în lume. Țările care au intrat în 2020 cu artificii spectaculoase
Petrecăreţi din toate colţurile lumii se pregătesc marţi să intre în noul an şi noul deceniu cu festivităţi şi focuri de artificii.
UPDATE Noua Zeelandă a intrat în 2020.
Alegeri 2024
15:03
LIVE TEXT | Alegeri prezidențiale 2024 - prezența la vot în timp real. Au votat aproape 5 milioane de români
15:01
SURSE | Rezultate alegeri prezidențiale 2024. VEZI primele date neoficiale de la partide. Cine intră în turul 2
14:41
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A treia zi de alegeri în diaspora. Număr semnificativ mai mic de voturi față de 2019
13:57
Gabriela Firea: Am votat cu gândul la tineri, familii, femei, copii, bunici. În speranţa că viaţa lor va fi mai bună
UPDATE Australia a trecut în noul an cu un foc de artificii spectaculos.
Primarul din Sydney a răspuns criticilor referitoare la focurile de artificii: Adevărata problemă este încălzirea globală
Primarul oraşului Sydney, Clover Moore, a răspuns marţi criticilor referitoare la focurile de artificii organizate în noaptea de Anul Nou spunându-le reporterilor că adevărata problemă este încălzirea globală, informează DPA.
"Australia arde - parcurile noastre naţionale şi animalele native sunt decimate, iar comunităţile sunt devastate", a mai spus Moore.
"Ca cel mai secetos continent de pe planetă, suntem în linia întâi în ceea ce priveşte încălzirea globală accelerată. Ceea ce se întâmplă reprezintă un semnal de alarmă pentru guvernele noastre pentru a începe să contribuie efectiv la reducerea emisiilor globale".
"Oraşele din diferite regiuni de pe glob îşi aduc contribuţia pentru a găsi soluţii în ceea ce priveşte încălzirea globală - guvernele naţionale sunt cele care ne dezamăgesc".
Comentariile primarului oraşului Sydney vin în urma unui editorial semnat de ministrul federal al Energiei Angus Taylor, publicat marţi în cotidianul The Australian, care argumentează că australienii ar trebui să fie mândri de realizările guvernului în ceea ce priveşte reducerea emisiilor.
Taylor a stârnit controverse la summitul COP25 privind încălzirea globală desfăşurat la Madrid la începutul lunii decembrie când a declarat că Australia şi-ar putea folosi creditele de carbon obţinute prin reducerile precedente realizate sub prevederile Protocolului de la Kyoto din 1997.
Din cauza riscului crescut de incendii de vegetaţie şi a temperaturilor care ar putea depăşi 35 de grade Celsius, capitala Australiei, Canberra, a anulat spectacolul de artificii de Anul Nou.
Peste un sfert de milion de persoane au semnat o petiţie online pentru anularea celebrului spectacol de artificii din Sydney şi donarea banilor alocaţi evenimentului locuitorilor afectaţi de incendiile masive de vegetaţie. Autorităţile au explicat că nu vor anula spectacolul de artificii întrucât evenimentul aduce 130 de milioane de dolari australieni la bugetul statului New South Wales, a cărei capitală este Sydney.
Primarul din Sydney, Clover Moore, a respins la rândul său solicitarea motivând că banii au fost deja cheltuiţi pentru organizarea spectacolului de artificii.