Restaurantul din Fundata unde 200 de copii s-au intoxicat a fost închis temporar. Reacția proprietarului
Restaurantul complexului turistic din Fundata, la care zeci de elevi aflați în tabără au mâncat și s-au intoxicat, a fost închis temporar.
Inspectorii de la direcția de sănătate publică și direcția sanitar-veterinară au luat probe de la alimentele consumate, dar și de la angajați, și așteaptă rezultatele anchetei epidemiologice. Între timp, la spital au mai rămas internați doar 10 elevi.
Toți cei 200 de elevi aflați în tabără au fost evaluați medical. 30 dintre ei au fost duși cu ambulanțele la trei spitale din județul Brașov.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Dr. Ciprian Popa, șef secție pediatrie: „Majoritatea prezentând cefalee, febră, frisoane, greață, vărsături, dureri abdominale, scaune diareice.”
Speriați de cele întâmplate, părinții au venit într-un suflet să îşi ia copiii acasă, la mijlocului sejurului.
Părinte: „S-a simțit rău, cu vomă, cu probleme de burtă, cu febră, au fost mulți, am înţeles. L-a pus în perfuzie, să îl hidrateze probabil.”
180 dintre copii au mâncat, în ziua în care s-au îmbolnăvit, șuncă, ouă, cașcaval și lapte la micul dejun. Apoi ciorbă cu carne, paste cu brânză, pulpe de pui la grătar și prăjituri. Restul de 20 de copii au ales un meniu vegetarian.
Ana Maria Barbu, corespondent PROTV: „Proprietarul complexului turistic ne-a interzis să filmăm pe domeniul pe care îl deţine la Moeciu şi Fundata, unde a avut loc tabăra. Și nici nu a dorit să transmit un punct de vedere oficial. A spus însă că va lua toate măsurile necesare ca această situație să nu se repete.”
În tot acest timp, a început ancheta epidemiologică. La faţa locului, inspectorii au găsit materii prime depozitate necorespunzător și alimente a căror etichetă nu se mai putea desluşi. Au dat până acum amenzi în valoare de 2.200 de lei şi au dispus închiderea temporară a restaurantului din cadrul complexului turistic. Acum aşteaptă rezultatele analizelor.
Constantin Atanasiu, DSVSA Brașov: „Sunt probe din alimentele gătite care au fost servite de acești copii, sunt și probe de materii prime pentru că la unele din felurile de mâncare care au fost servite nu s-au mai putut recolta probe, pentru că nu au mai rămas, inclusiv probe de apă.”
După toate aceste probleme, tabăra nu a mai continuat. În urma mai multor discuţii cu organizatorul taberei, părinţii spun că vor primi înapoi o parte din banii pe care i-au plătit, adică 2.200 de lei pentru 6 zile.