Restaurantele cu meniuri scurte atrag tot mai mulți clienți. Locurile disponibile pentru o zi se epuizează în câteva secunde

×
Codul embed a fost copiat

Restaurantele mici, cu meniuri scurte, atrag tot mai mulți clienți. Bucătarii se concentrează pe mai puține feluri de mâncare, pe care oamenii le apreciază pentru prospețimea ingredientelor și modul creativ în care sunt pregătite.

Dovadă că pe platformele de rezervări, locurile disponibile pentru o zi se epuizează în câteva secunde pentru aceste restaurante de nișă.

Într-un restaurant cu specific corean din Capitală, fiecare masă are în centru o mică plită. Mâncarea se gătește în fața clienților care pot decide cât de mult să stea carnea pe grătar.

Silvia Oprea, managerul restaurantului: „Avem aici vita marinată în stil corean, porcul picant și puiul picant. Toate acestea fac parte din bbq-ul pe care noi în avem.”

Reporter: Este o carne doar asezonată, crudă, nu e nimic gătit aici?

Citește și
carne de porc
Românii au înlocuit porcul cu alt animal. Carnea este consumată la aproape toate mesele
Jocuri de culise la Strasbourg: Iohannis reintră în cărți pentru o funcție importantă. Alternativa în cazul unui eșec la vot al Ursulei von der Leyen

Silvia Oprea, managerul restaurantului: „Exact, Iar aici este fleica de porc, foarte populară la coreeni.”

Clienții care ajung acolo au un număr mic de preparate din care pot alege, dar în care bucătarii și-au pus toată priceperea și creativitatea. Un exemplu este și orezul cu legume care vine la masă într-un bol încins.

Conceptul a prins atât de bine încât, în cele mai multe dintre zile, abia se mai găsesc locuri libere. Doar în ultimele două săptămâni, de exemplu, au mâncat aici mai bine de 1 mie 500 de clienți.

Client: „Am comandat un set, un meniu cu de toate.”

Astfel de restaurante mici, care se bazează pe câteva feluri de mâncare, prind tot mai bine. Este și exemplul unui local din București în care vedete sunt chifteluțele. Cele de vară cu piure de cartofi, dar și cele vegetariene servite pe un pat de orez cu sos curry au cucerit mulți gurmanzi.

Ala Dumitrache, proprietarul restaurantului: „Avantajul e ăsta - prospețimea. Faptul că avem rulaj mare pe aceleași produse, suntem siguri că sunt fresh, carnea e tocată în ziua în care noi facem mixurile și apoi chiftelele. Le coacem în porții mici, deci nu apucă să se întărească. Sun mici pași din aproape în aproape care țin produsul bun.”

Restaurantele de acest tip sunt printre cele care au și cei mai mulți clienți. În jurul lor se formează comunități de oameni care vin special pentru felul de mâncare preferat, pe care nu îl mai găsesc în altă parte. Multe localuri cer rezervare în prealabil, pentru o mai bună gestiune. Iar timpul petrecut la masă este limitat.

Ionuț Berbecaru, reprezentantul unei platforme de rezervari restaurant: „Din datele pe care le avem noi, media în București este de 1 oră și 20 de minute petrecute la masă. Cu toate astea, restaurantele oferă, în medie, două ore. Grupurile mari pot sta și mai mult. Sunt tot mai multe restaurante si au cei mai multi clienți.”

Au tot mai mai mulți clienți și prin localurile de brunch în special în weekenduri. Sunt o combinație între mic dejun și prânz, unde clienții pot mânca la o singură masă, cele mai delicioase feluri de mâncare potrivite pentru ambele momente ale zilei.

Articol recomandat de sport.ro
Reacția lui Gigi Becali după ce a fost implicat într-un nou accident de mașină
Reacția lui Gigi Becali după ce a fost implicat într-un nou accident de mașină
Citește și...
Motivul emoționant pentru care un bărbat a lăsat un bacșiș de 10.000 de dolari la un restaurant din Michigan
Motivul emoționant pentru care un bărbat a lăsat un bacșiș de 10.000 de dolari la un restaurant din Michigan

Un bărbat a lăsat un bacșiș de 10.000 de dolari pentru o notă de plată care valora 32 de dolari, la un restaurant din Michigan.

 

Românii au înlocuit porcul cu alt animal. Carnea este consumată la aproape toate mesele
Românii au înlocuit porcul cu alt animal. Carnea este consumată la aproape toate mesele

Preparată în casă sau la restaurant, carnea de pui se regăseste tot mai des în meniurile noastre. Un român mănâncă, în medie, 28 de kilograme de carne pe an, potrivit datelor oficiale. 

Ce a găsit în farfurie clientul unui restaurant chinezesc din Iași. Localul a fost închis de ANPC
Ce a găsit în farfurie clientul unui restaurant chinezesc din Iași. Localul a fost închis de ANPC

Un restaurant chinezesc din Iași a fost închis de comisarii de la Protecția Consumatorilor din cauza mizeriei de nedescris, descoperită în urma unui control.

Incendiu puternic la un restaurant din Pitești. 58 de persoane s-au evacuat. Care ar fi cauza
Incendiu puternic la un restaurant din Pitești. 58 de persoane s-au evacuat. Care ar fi cauza

Un incendiu puternic a izbucnit duminică seară într-un restaurant din Pitești. Înăuntru, erau aproximativ 50 de clienți plus opt angajați.

 

Kim Kardashian și Kanye West, întâlnire de gradul zero. Cum au fost surprinși cei doi foști soți împreună în oraș. FOTO
Kim Kardashian și Kanye West, întâlnire de gradul zero. Cum au fost surprinși cei doi foști soți împreună în oraș. FOTO

Kim Kardashian și Kanye West au fost surprinși împreună la un restaurant exclusivist din Malibu. Cei doi foști soți au luat cina alături de fiica lor, North West, și colegii acesteia de la școală.

Recomandări
România „fierbe” în a 10-a zi de caniculă, iar aerul a devenit irespirabil. „Fierb cum fierbe oala pe aragaz”
România „fierbe” în a 10-a zi de caniculă, iar aerul a devenit irespirabil. „Fierb cum fierbe oala pe aragaz”

Este a 10-cea zi de caniculă și vârful acestui chin. Peste dogoarea soarelui s-a suprapus un val de umezeală adus de furtuni, iar aerul a devenit irespirabil.

Premierul Marcel Ciolacu, despre amenințările Rusiei că va ataca România. ”Ce vreți, să ne laude?”
Premierul Marcel Ciolacu, despre amenințările Rusiei că va ataca România. ”Ce vreți, să ne laude?”

Marcel Ciolacu a declarat că ”Rusia nu-și permite să atace România”, iar amenințările de la televiziunea de stat moscovită fac parte din ”războiul hibrid” dus de Kremlin.

Tot mai mulți tineri vor la catedră, atrași de salariile care au crescut în ultimii ani dar și de programul mai lejer
Tot mai mulți tineri vor la catedră, atrași de salariile care au crescut în ultimii ani dar și de programul mai lejer

„Ca profesor, ai o slujbă stabilă, multe vacanțe, și chiar un salariu decent!” Asta spun candidații la examenul de titularizare, cu aproape 30% mai mulți ca în 2023.