Remus Truica si Printul Paul, inca 15 zile de arest la domiciliu. Ce se va intampla apoi

Ultima actualizare: 06-05-2016 06:37
remus truica printul paul

Magistratii Curtii de Apel Brasov au hotarat, luni, prelungirea cu 15 zile a perioadei arestarii la domiciliu pentru Remus Truica si Printul Paul, intr-un dosar in care cei doi sunt acuzati de retrocedarea ilegala a Fermei Baneasa.

"Magistratii au prelungit masurile preventive cu 15 zile pentru Remus Truica si Printul Paul si au respins cererea de inlocuire a masurii arestului la domiciliu", a declarat pentru AGERPRES purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Brasov, judecatorul Razvan Dicu.

Avocatul lui Remus Truica, Bogdan Cimbru, a mentionat, dupa pronuntarea instantei, ca s-a prelungit arestul la domiciliu cu inca 15 zile, dupa care se va dispune o solutie a urmaririi penale.

"Dupa 15 zile instanta va dispune o solutie cu privire la finalizarea urmaririi penale. Atunci se va decide daca dosarul va fi trimis in judecata", a explicat avocatul Bogdan Cimbru.

Acesta a declarat, inainte de pronuntarea instantei, ca inlaturarea oricaror interdictii si masuri preventive ar trebui sa fie "absolut fireasca".

"O consecinta fireasca a unei judecati drepte raportat la dinamica urmaririi penale, la probele de la dosar, la parcursul acestui dosar, la necesitatea, oportunitatea si proportionalitatea unei masuri preventive. Deci, dupa cinci luni de arest la domiciliu prezumtia de nevinovatie este clar afectata", a punctat avocatul lui Remus Truica.

Printul Paul s-a aratat increzator in justitie si in faptul ca i se va dovedi nevinovatia.

Remus Truica si Printul Paul se afla in arest la domiciliu din decembrie 2015. Truica este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, trafic de influenta, spalare de bani, dare de mita si complicitate la abuz in serviciu. Printul Paul a fost pus sub acuzare pentru cumparare de influenta, spalare de bani si complicitate la abuz in serviciu.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO