Refugiati prinsi de politia de frontiera dupa ce au incercat sa treaca fraudulos granita Romaniei

Ultima actualizare: 28-04-2017 07:11
Refugiati

Saptesprezece sirieni si irakieni, care au vrut sa intre ilegal in Romania, au fost prinsi de catre politistii de frontiera de la Moravita.

Saptesprezece cetateni din Siria si Irak, care au incercat sa treaca ilegal frontiera din Serbia in România, cu intentia de a ajunge intr-un stat din vestul Europei, au fost prinsi de catre politistii de frontiera de la Moravita, in cooperare cu politistii Sectiei 8 Deta.

Potrivit Politiei de Frontiera, in 25 aprilie 2017, in jurul orei 07.00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Moravita, judetul Timis, in cooperare cu lucratorii Sectiei 8 de Politie Deta, au depistat in localitatea de frontiera Latunas 17 persoane care nu isi justificau prezenta in zona de frontiera.

Acestea au fost conduse la sediul Politiei de Frontiera pentru cercetari.

In cadrul verificarilor, politistii de frontiera au stabilit ca grupul era format din zece barbati si cinci femei, cu varste cuprinse intre 20 si 45 de ani, respectiv doi copii, in varsta de doi si trei ani. Persoanele, cetateni din Siria si Irak, au declarat ca au incercat sa treaca frontiera din Serbia in Romania cu intentia de a ajunge intr-un stat din vestul Europei.

In cauza, se fac cercetari pentru trecerea frauduloasa a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea achetei sa fie luate masurile legale ce se impun.

Totodata, vor fi anuntate autoritatile de frontiera sarbe, in vederea cercetarii in comun a evenimentelor si punerii in aplicare a acordului de readmisie
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO