O recolta de zeci de mii de lubenite,vinete si rosii a fost distrusa. Cine se face vinovat de paguba

02-05-2012 16:20


Necazul a dat peste o familie de agricultori din localitatea timiseana Lovrin. O persoana rau-intentionata le-a stropit cu otrava toate plantele din sera si le-a produs o paguba insemnata.

Pentru ca oamenii si-au pus pe picioare afacerea cu bani imprumutati prin accesarea de fonduri europene, acum trebuie intr-un timp cat mai scurt sa faca rost de alte rasaduri pe care sa le planteze pe camp. Familia aveaa in solar peste 40.000 de fire, de la lubenita si pepene galben, pana la vinete si rosii.

Valoarea plantelor distruse depaseste suma de 30.000 de lei.

"Dimineata ne-a sunat soacra noastra sa venim ca ni s-a taiat solarul. Am venit aici, cand am ajuns am constatat ca ne-au fost toate plantele ierbicidate. Sa ai asa o ura sa faci asa ceva e peste puterea mea de a intelege”, a declarat Daciana Ferecean, pagubita.

Rasadurile ar fi trebuit sa fie plantate pe o suprafata de 10 hectare.

Devastati de necazul ce s-a abatut asupra lor, oamenii au depus o plangere la politie.

"Politistii din localitatea Lovrin au fost sesizati despre faptul ca o cultura agricola a fost distrusa prin ierbicidare. In acest sens s-a deschis o ancheta pentru identificarea si tragerea la raspundere penala a celor care se fac vinovati, acestia riscand pana la trei ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de distrugere" , a declarat Andreea Cinteza, purtator de cuvant IPJ Timis.

Desi au oarece banuieli, neconfirmate insa, pagubitii se gandesc ca numai alti agricultori invidiosi carora ei le faceau concurenta puteau sa le faca un asemenea rau.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO