Dezvăluiri terifiante după arestarea fostului episcop de Huși. Victima lui, supusă la chinuri de neimaginat

Ultima actualizare: 22-05-2020 17:44

Fostul episcop al Hușilor, Corneliu Bârlădeanu, pe numele său de mirean Corneliu Onilă, a fost arestat pentru violarea și abuzarea unui minor.

Este vorba despre un fost elev de-ai săi, de la seminarul teologic.

Aceleaşi acuzaţii i se aduc şi fostului arhimandrit al Catedralei Episcopale din oraş. Acesta este însă deja închis, după ce în vara lui 2017 a încercat, împreună cu alţi doi foşti preoţi, să îl şantajeze chiar pe episcopul de Huşi. Victima fostului episcop are 20 de ani acum, potrivit unor surse din anchetă.

Profesor pe atunci la seminarul teologic din Huși, fostul episcop l-ar fi supus pe băiatul de 17 ani la chinuri de neimaginat. Suspectul neagă toate faptele.

Bărbat: „Am auzit că e arestat din cauza unor violuri de minori. A durat o grămadă de timp, încă a avut funcție la mănăstire. El, în loc să dea educație la copii, el își bate joc. Ce fel e slujitorul Domnului dacă el face asemenea. De atunci trebuia reținut.”

Femeie: „Când își iau binecuvântarea, trebuie să se gândească dacă e la preoție sau la pedofilie, cam așa ceva. Nu știu ce a gândit să maltrateze niște copii.”

Bătrână: „Să îl judece legea și Dumnezeu de sus. Ne pare rău că s-a întâmplat așa. Nu e frumos. Dar el zice că nu e vinovat.”

Fostul arhimandrit de la Huși, acuzat de trei fapte de viol

 

Suspect în dosar este și fostul arhimandrit de la Huși, Cristi Jitaru. Procurorii îl acuză de trei fapte de viol în formă continuată și una de agresiune sexuală în formă continuată, toate cu victime minore.

Jitaru este deja închis, după ce în vara lui 2017 a încercat, împreună cu alți doi foști preoți, să îl șantajeze, pe episcopul de Huși. Atunci, cei trei au făcut publică o filmare mai veche, în care Corneliu Bârlădeanu apărea în ipostaze compromițătoare alături de un minor, elev de seminar.

După scandalul din vara lui 2017, Corneliu Bârlădeanu s-a retras la mănăstirea Văratec. Până să fie reținut, a locuit într-o anexă a mănăstirii, pe care localnicii o numesc "la palat". Este o clădire impunătoare chiar în spatele lăcășului de cult, la poalele pădurii.

Femeie: „Venea la plimbare, se ducea la pădure, venea înapoi. Eu îl cunosc că tot trecea pe aici. Se plângea că e bolnav. Acum vreo patru luni i-a arestat pe aia care l-au acuzat și spunea că pe el l-au condamnat nevinovat. La câtă lume a făcut el bine, el a zis că i s-a vrut răul.”

Femeie: „Ne-am cam săturat. Și cu maicile și cu preoții, s-a prostit toată lumea.”

Episcopia Hușilor a luat poziție în acest scandal.

Cosmin Gubernat, purtător de cuvânt al Episcopiei Hușilor: „Fapte de o mare gravitate, care au menirea de a tulbura pe oricine, sub toate aspectele. Regretăm sminteala creată de acest caz, precum și implicațiile morale care nu fac cinste nimănui, cu atât mai puțin cu cât acestea sunt asociate imaginii unui slujitor al Bisericii, care trebuie să fie, prin excelență, un exemplu de moralitate.”

Patriarhia Română a precizat că în cazul în care fostul episcop va fi condamnat definitiv, se va lua decizia irevocabilă, a caterisirii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO