Reacţia unei femei care a stat 24 de ore la Sfânta Parascheva. "Venim când îşi serbează ziua"
Pelerinajul Sfintei Parascheva a adus Iașiului peste 1,5 milioane de euro. Cei aproximativ 200 de mii de credincioși, veniți să se închine, la moaștele Sfintei, au plătit pentru icoane, lumânări, și pomelnice, plus cazare, hrană și suveniruri.
Pe lângă biserică și comercianți au avut de câștigat din aceste zile de sărbătoare și rugăciune și proprietarii de hoteluri și pensiuni, dar și autoritățile locale.
În Iaşi sunt aproape 2.700 de locuri de cazare la hoteluri şi pensiuni. Şi aproape toate au fost ocupate în cele trei zile de pelerinaj: vineri, sâmbăta şi duminica.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Deşi sărbătoarea Sfintei Parascheva a trecut, mii de pelerini au făcut încă o noapte albă pentru a se închina la racla cu Sfintele Moaşte.
Cu ultimele puteri, dar plini de speranţă, credincioşii au primit ceaiuri şi alimente din partea voluntarilor şi asigurări din partea Bisericii că racla cu Sfintele Moaşte va rămâne în baladachinul împodobit cu flori până la ultimul pelerin.
Osteniţi, dar încrezători, pelerinii au rămas sub cerul liber şi noaptea trecută.
Chiar dacă ziua de hram s-a încheiat, peste 45.000 de pelerini stau încă la rând să se închine. Oamenii au aşteptat chiar şi 20 de ore şi speră că până în zori să ajungă la racla cu sfintele moaşte, iar abia apoi să plece spre casele lor.
Reporter: "Câte ore?"
Femeie: "24."
Reporter: "Mai puteţi?"
Femeie: "Da. Să ne rugăm pentru sănătate, pentru tot."
Femeie: "Nu, nu mai pot, nu mai rezist."
Reporter: "Credeaţi c-o să fie atât de multă lume?"
Femeie: "Nu."
După ce le-au povestit copiilor despre minunile Sfintei Parascheva, o mamă şi-a dorit să îi aducă şi la Iaşi, să se roage împreună.
Femeie: "Cu drag am venit şi le-am explicat că sfânta este alături de noi şi ne ajută şi trebuie să avem încredere în ea, să o respectăm şi să venim când îşi serbează ziua, mai ales."
Fetiţă: "Sfânta Parascheva a ajutat mulţi oameni în viaţă."
Reporter: "Şi te-ai închinat şi tu?"
Fetiţă: "Da."
Şi o tânără din Constanța, după 24 de ore de stat la rând, are credinţă că toate rugăciunile i-au fost ascultate.
Femeie: "Cu familia, cu prietenii, în fiecare an venim din Constanța. Să ne ajute Dumnezeu să fim sănătoşi. Când esxista credinţă, întotdeauna sfântă te ajută."
Că orele să treacă mai uşor, voluntarii au împărţit ceaiuri şi alimente printre pelerini.
Preot Marian Timofte, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei: "Numărul de pelerini care sunt în rând, aşteptând să treacă pe racla cu moaştele ale celor doi sfinţi, încă este foarte mare. Sfintele moaşte vor rămâne afară pentru a se închina toţi cei care doresc."
La Iaşi vor rămâne marți spre închinare şi moaştele Sfântului Spiridon, aduse din insula Corfu.