Reactia Postei Romane, dupa clipul care arata cum sunt descarcate coletele. Ce s-ar putea intampla cu angajatii neglijenti

Ultima actualizare: 31-01-2015 07:11

Un clip filmat la un Oficiu Postal din Capitala a devenit celebru pe internet, iar angajaii companiei, vedete.

Dar nu pentru c-ar fi facut vreo fapta buna, ci pentru ca au crezut ca este perfect normal sa descarce coletele clientilor ca pe niste saci de cartofi. Le-au aruncat la propriu, din masina de transport, starnind astfel furia celor care au avut de patimit de pe urma Postei. 14.000 de reclamatii au fost inregistrate numai anul trecut, iar 3.500 s-au dovedit intemeiate.

Ironic, filmarea facuta la Oficiul Postal numarul 51 din Capitala incepe cu un barbat care iese pe usa cu un colet in mana. Cu siguranta l-ar fi desfacut pe loc ca sa-l verifice daca ar fi vazut ce se intampla la doi pasi de el. Actori principali sunt 3 angajati ai companiei de stat surprinsi in timp ce descarca mai multe pachete. Le arunca pe jos, iar colegii le culeg impasibili.

Nu la fel au reactionat insa sefii lor dupa ce au privit imaginile.

Tudosie Mircea, directorul Oficiului Postal Municipal Bucureti: "La sediu s-au deplasat doi inspectori. Rezultatele controlului pot merge pana la desfacerea contractului de munca pentru cei gasiti vinovati."

Armand Ionescu, martor: "Este bataie de joc. Un prieten al meu a primit o tableta cu ecranul spart si probabil asta a fost motivul."

Ca este asa sau nu, nu a reusit deocamdata sa demonstreze. Un lucru este insa cert: compania a adunat doar anul trecut peste 14.000 de reclamatii, 3.500 dintre ele intemeiate. Oamenii s-au plans ca au ajuns la ei colete deteriorate, asta in situatia in care au ajuns. Altii, mai "norocosi", se plang doar ca pierd prea multa vreme pe la ghisee.

De altfel, nu putini sunt cei nemultumiti de modul in care Posta Romana face livrarile. postasul te cauta o singura data si, daca nu te gaseste acasa, iti lasa in cutia postala acest aviz. Si-apoi tu esti obligat sa faci uneori chiar si 3-4 drumuri ca sa intri in posesia unei scrisori sau a unui pliant.

Asta se intampla si pentru ca Posta Romana, desi este cel mai mare operator local de profil cu peste 5.500 de unitati, are doar 600 de autoturisme, sustin sindicalistii. Prin comparatie, 2 competitori privati au impreuna 3.800 de masini.

Doar in perioada 2009-2012 Posta Romana a acumulat pierderi de peste 500 de milioane de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO