Reacția Parchetului General cu privire la noile imagini de la Colectiv

Ultima actualizare: 24-10-2019 13:36
Parchetul General
News.ro

Parchetul General anunţă că procurorii care au făcut ancheta privind incendiul de la Colectiv nu au avut la dosar înregistrarea video făcută publică joi şi nici nu au ştiut de existenţa ei. Procurorii au cerut, joi, ISU, această înregistrare video.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie anunţă, referitor la înregistrarea video difuzată în spaţiul public privitoare la tragedia petrecută în 30 octombrie 2015 în clubul “Colectiv” din Bucureşti, că procurorii din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică nu au avut la dosarul cauzei înregistrarea video în cauză şi nici nu au avut cunoştinţă de existenţa acesteia în cursul derulării anchetei penale, care s-a finalizat prin trimiterea în judecată a şase persoane fizice şi două persoane juridice.

"Înregistrarea video a fost solicitată astăzi, 24 octombrie 2019, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, urmând a fi valorificată în cadrul urmăririi penale în cauza aflată în prezent pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică, referitoare la incendiul din clubul “Colectiv", arată Parchetul General, potrivit News.ro.

O filmare de aproximativ 20 de minute făcută în noaptea intervernţiei la incendiul din clubul ”Colectiv”, din urmă cu patru ani, ţinută secretă, a fost făcută publică. Imaginile, filmate de un subofiţer care a însoţit primul echipaj ISU Bucureşti Ilfov, ajuns la locul dezastrului şi furnizate de un coleg al său, ofiţer, arată dezorganizare, haos, răniţi căraţi de mâini şi de picioare sau pe paleţi. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO