Reacția uluitoare lui Victoraș Micula, după ce a fost acuzat că a intrat în baza de date a Poliției

Ultima actualizare: 21-10-2020 17:38

"Închin un pahar în cinstea tuturor invidioșilor. Ei sunt singurii care se gândesc la mine non-stop".

A scris pe Facebook Victoraș Micula, care a dat iar de probleme. Cunoscut pentru extravaganțele sale la limita legii, tânărul este anchetat acum pentru că ar fi accesat baza de date a Poliției Române. Ba chiar și-ar fi pus uniforma pe el și ar fi participat la o intervenție. În același dosar sunt vizați și patru lucrători din Poliție, care l-ar fi ajutat să comită fărădelegile.

Faptele de care este acuzat Victoraș Micula s-au petrecut în 2018. Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a pus în mișcare urmărirea penală abia în urmă cu câteva zile.

Informațiile strânse de anchetatori arată că Victor Micula a pătruns fără probleme într-o zonă interzisă pentru civili, ajutat de o angajată a Biorului Supravegheri Video a Poliției Oradea.

A primit parola și userul acesteia, apoi a fost învățat cum să consulte baza de date a Poliției. A accesat informații din Evidența Auto, Evidența Persoane și Evidența Pașapoarte, căutând detalii despre un bărbat cu care avusese un conlict în trafic.

Având "cheia" acestor baze de date importante, Victoraș nu s-ar fi oprit aici și ar fi frunzărit dosarele la care ar trebui să aibă acces doar polițiștii implicați într-o anchetă. Ar fi căutat datele personale ale unor cunoscuți sau ale unor persoane publice. În aceeași perioadă, Victoraș Micula ar fi fost protejat de doi agenți de la Ordine Publică, care au închis ochii când i-au văzut mașina pe un spațiu pietonal, unde accesul autoturismelor este interzis. Comunicatul trimis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor arată că aceștia "și-au încălcat atribuțiile de serviciu prin încălcarea legii, în sensul că nu l-au sancționat contravențional pe numitul Micula Victor".

De necrezut par faptele petrecute câteva luni mai târziu, când Victor Micula a primit de la un agent haina de polițist, cu emblemă Poliției Române și o cagulă. Ce a urmat este halucinant: suspectul a participat la activitățile polițiștilor din acea noapte, a făcut percheziții corporale și percheziția unei mașini. Costumat în acest fel, i-a convins pe cei prezenți că este polițist.

"Balul mascat" din acea noapte de noiembrie a pornit de la o acțiune a polițiștilor, care urmau să oprească în trafic un șofer care s-ar fi urcat băut la volan. Îmbrăcat în polițist, Victoraș Micula l-a însoțit pe bărbat și la spital, pentru recoltarea probelor, toate cu acordul agentului.

Victoraș Micula și-a creat imaginea unui personaj controversat care se plimbă cu elicopterul la mare și participă la curse de drifturi ilegale. Anul trecut a fost cercetat, după ce a apărut într-o filmare trăgând cu pușca într-o parcare, iar cu un an înainte s-a filmat în timp ce trecea cu mașina peste un pod, înainte ca acesta să fie dat în circulație. În perioada stării de urgență a fost oprit de poliție pentru că ar fi încercat să prindă singur niște braconieri pe fondul de vânătoare pe care îl administrează.

Pe lângă aceste anchete care îl vizează, procurorii au mai adăugat acum un dosar, în care este acuzat de acces ilegal la un sistem informatic, instigare la divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice și uzurpare de calități oficiale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO