Victoraș Micula ar fi intrat în baza de date a Poliției Române şi s-ar fi dat drept agent

Ultima actualizare: 20-10-2020 19:43

Controversatul Victoraș Micula a dat iar de probleme.

Tânărul, cunoscut pentru excentricitățile sale la limita legii, este anchetat mai nou, de această dată, pentru că ar fi intrat în baza de date a Poliției Române, unde în mod normal au acces doar anchetatorii. Ba chiar s-ar fi costumat în polițist și ar fi participat la anchete. Pe lângă el, sunt vizați în dosar și patru lucrători din Poliție, care l-au ajutat să comită fărădelegile.

Faptele de care este acuzat Victoraș Micula s-au petrecut în 2018. Parchetul de pe Lângă Tribunalul Bihor a pus în mișcare urmărirea penală abia în urmă cu câteva zile.

Informațiile strânse de anchetatori arată că Victor Micula a pătruns fără probleme într-o zonă interzisă pentru civili, ajutat de o angajată a Biorului Supravegheri Video a Poliției Oradea. A primit parola și userul acesteia, iar apoi a fost învățat cum să consulte baza de date a Poliției. Suspectul a accesat informații din Evidența Auto, Evidența Persoane și Evidența Pașapoarte, căutând detalii despre un bărbat cu care avusese un conflict în trafic.

Având "cheia" acestor baze de date importante, Victoraș nu s-ar fi oprit aici și ar fi frunzărit dosarele la care ar trebui să aibă acces doar polițiștii implicați într-o anchetă. Ar fi căutat datele personale ale unor cunoscuți sau ale unor persoane publice.

De necrezut par faptele petrecute câteva luni mai târziu, când Victor Micula a primit de la un agent haina de polițist, cu emblema Poliției Române și o cagulă. Ce a urmat este halucinant: suspectul a participat la activitățile polițiștilor din acea noapte, a făcut percheziții corporale și percheziția unei mașini. Costumat în acest fel, i-a convins pe toți cei prezenți că este polițist.

"Balul mascat" din acea noapte de noiembrie a pornit de la o acțiune a polițiștilor, care urmau să oprească în trafic un șofer care s-ar fi urcat băut la volan. Îmbrăcat în polițist, Victoraș Micula l-a însoțit pe bărbat și la spital, pentru recoltarea probelor, toate cu acordul agentului.

Victoraș Micula și-a creat imaginea unui personaj controversat care se plimbă cu elicopterul la mare și participă la curse de drifturi ilegale. Anul trecut a fost cercetat după ce a apărut
într-o filmare trăgând cu pușca într-o parcare, iar cu un an înainte s-a filmat în timp ce trecea cu mașina peste un pod înainte ca acesta să fie dat în circulație. În perioada stării de urgență a fost oprit de Poliție pentru că ar fi încercat să prindă singur niște braconieri pe fondul de vânătoare pe care îl administrează.

Pe lângă aceste anchete care îl vizează, procurorii au mai adăugat acum un dosar, în care este acuzat de acces ilegal la un sistem informatic, instigare la divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice și uzurpare de calități oficiale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO