Evaluări ale spitalelor, pentru a afla dacă au existat infecții nosocomiale la pacienții Covid-19. Oficial, cifra e 0

Ultima actualizare: 21-10-2020 17:21
Nelu Tataru
Agerpres

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat, miercuri, că se fac evaluări ale tuturor spitalelor pentru a se afla dacă au existat infecţii nosocomiale la pacienţii Covid-19.

El a mai precizat că au existat 346 de focare în unităţile medicale de la începutul acestei pandemii, cu 4.825 de pacienţi şi va fi evaluat fiecare caz în parte, transmite News.ro.

Nelu Tătaru a fost întrebat miercuri, după amiază, la Cluj-Napoca, dacă există infecţii nosocomiale la pacienţi cu Covid-19 şi dacă au fost şi decese din această cauză.

“Pacienţii cu Covid desfăşuraţi în focarele din spitale sunt cei care sunt contacţi şi iau acea boală în spital. O infecţie nosocomială înseamnă infecţie apărută în spital la 48 de ore de la internare, pe parcursul spitalizării, până la 30 de zile de la externare. Avem în evaluare în acest moment tot ce înseamnă DSP-uri pentru fiecare spital în parte, fiecare focar desfăşurat. Aştept o evaluare a acestui lucru”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

El a menţionat că de la începutul pandemiei au fost 346 de focare în spitale, cu peste 4.800 de pacienţi şi va fi evaluat fiecare caz în parte.

“Avem la acest moment 346 de focare desfăşurate în spital de la începutul acestei pandemii, cu 4.825 de pacienţi care au fost în aceste focare. Evaluăm fiecare pacient”, a explicat Nelu Tătaru.

Președintele Klaus Iohannis a cerut o informare Ministerului Sănătăţii în privinţa infecţiilor nosocomiale
 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că va solicita Ministerului Sănătăţii o informare în legătură cu infecţiile nosocomiale, transmite Agerpres.

"Despre infecţiile nosocomiale voi cere o informare la Ministerul Sănătăţii, după care putem să vedem de ce s-a raportat zero. Mi se pare cel puţin ciudat, în condiţiile în care s-au luat măsuri de îmbunătăţire a situaţiei, dar de la ce am avut la zero cred că este cale lungă şi voi cere o explicaţie pentru asta", a spus şeful statului, într-o conferinţă de presă, la Palatul Cotroceni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO