Reactia lui Ciolos, dupa ce Cadariu a vorbit despre existenta grupurilor de interese in Sanatate. "Mie nu mi-a spus nimic"

10-05-2016 08:13

Dacian Ciolos la dupa 20 de ani

 Premierul Dacian Ciolos a reactionat, luni, la declaratiile fostului ministru al Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, referitoare la grupurile de interese din sistemul sanitar.

 Dacian Ciolos i-a cerut sa spuna explicit si public la ce se refera, ”nu sa arunce petarde fara sustinere”, transmite News.ro.

Invitat sa comenteze afirmatiile lui Patriciu Achimas-Cadariu despre existenta unor grupuri de interese din sistemul sanitar, Dacian Ciolos a raspuns: ”Mie nu mi-a spus niciodata pana acum nimic (...) Eu astept in continuare sa spuna public lucrurile. Eu ce am avut de spus am spus public si o spun public. Pe de alta parte, am mai si spus ca nu o sa ma vada cineva criticandu-mi un fost ministru sau un ministru pentru ca atunci cand am observatii de facut, eu le fac direct. Daca domnul Achimas atat a inteles din colaborarea pe care am avut-o in aceste 5 luni, e problema dansului.”

Ciolos a precizat ca Achimas-Cadariu l-a informat doar despre temerile sale legate de o eventuala privatizare a sistemului sanitar din Romania. ”Mie mi-a spus dimineata cand am avut o discutie ca reformele astea pe care vrem sa le facem sa nu cumva sa impinga lucrurile spre privatizarea sistemului de sanatate ca asta s-ar urmari. Nu am niciun obiectiv de a privatiza sistemul de sanatate, nu asta e ideea care e la baza reformei. Eu as fi asteptat si de la dansul sa vina cu idei de reforma care sa tina cont, nu doar de viziunea pe care dansul o are, cat si legat de realitatile cu care ne confruntam de la o saptamana la alta”, a declarat prim-ministrul.

El a apreciat ca declaratiie fostului sau ministru sunt de natura sa afecteze increderea in sistemul de sanatate intr-un moment in care cetatenii au deja temeri mari. ”Daca cu astfel de declaratii continuam sa amplificam aceasta neincredere, nu stiu daca in felul acesta vom rezolva mai usor problemele. Eu m-as astepta la oamenii din sistem, la medici, mai degraba sa vina cu mesaje care sa se bazeze pe realitate si pe fapte care sa creasca gradul de incredere si nu sa arunce petarde care nu au sustinere. Daca ele au sustinere, astept pe oricine sa vina si sa spuna public lucrurile respective pentru ca eu nu am nimic de ascuns”, a mai spus Ciolos.

Patriciu Achimas Cadariu a declarat, luni seara, la postul A3, ca o investigatie de laborator serioasa in cazul dezinfectantilor diluati folositi in spitale ar costa, in strainatate, intre 700.000 de euro si un milion de euro, iar analizele trebuie facute serios, "nu doar pentru a raspunde unor optiuni ale unor grupuri”.

„In strainatate (analizele - n.r.) ar costa intre 700.000 si un milion de euro, iar in Romania, peste un milion de lei. Pentru sanatatea pacientilor nimic nu este prea mult. Si un leu este prea mult daca-l arunci pe jos. Eu cred ca trebuie gandit foarte corect ce trebuie sa facem, nu doar pentru a raspunde unor optiuni ale unor grupuri care doresc musai sa demonstreze ca au dreptate”, a mai spus Cadariu.

Patriciu Achimas Cadariu a demisionat luni dimineata, el anuntand ulterior intr-o conferinta de presa ca a discutat cu premierul Dacian Ciolos si ca au existat diferente de abordare in scandalul legat de dezinfectantii folositi in spitale. 

Rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu-Mures, Leonard Azamfirei, ar putea sa preia portofoliul Sanatatii, au declarat, pentru News.ro, surse guvernamentale. Contactat privind posibila sa desemnare ca ministru al Sanatatii, Leonard Azamfirei a raspuns: "Nu vreau sa comentez acum nimic pe aceasta tema". Pe langa cariera universitara, Azamfirei lucreaza la Spitalul de Urgenta din Targu Mures.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26