Reactia Bisericii Ortodoxe dupa ce un lacas de cult din Constanta a devenit pokestop. "Noi, preotii, nu suntem pokemoni"

Dată publicare: 25-07-2016 18:59
Dată actualizare: 28-07-2016 07:26


Fiti foarte atenti pe unde cautati pokemoni. Magnetizati de acest joc care a isterizat intreaga planeta, cativa tineri din Constanta au intrat in curtea unui lacas de cult in timpul noptii si au fost alungati cu politia.

De altfel, biserica le recomanda mai degraba sa-l caute pe Dumnezeu. In acelasi timp, in Statele Unite jucatorii au fost rugati sa nu mai umble dupa aceste creaturi prin cimitire.

Era trecut de miezul noptii cand sapte tineri absorbiti de jocul Pokemon Go au intrat in curtea bisericii din vecinatatea Cazinoul din Constanta. Jocul le-a indicat ca in lacasul de cult ar fi o droaie de creaturi. Poarta era deschisa, doar ca a aparut preotul.

Cosmin Cristian: "Ne-a intrebat ce facem si pe cine asteptam. Ca jucam un joc si a chemat politia, a venit politia ne-a legitimat si atata tot."
Reporter: "De ce a chemat politia, ca nu plecati de pe banca?"
Cosmin Cristian: "Da, ca acolo e o institutie, ca de ce nu vii aici sa te rogi? Si i-am zis ca daca ma gasea in genunchi nu ma mai legitima? Poarta era larg deschisa, nu era niciun semn cu intrarea interzisa."

Poate parea putin ciudat, dar unul dintre locurile preferate ale cautatorilor de pokemoni e catedrala Sfintii Petru si Pavel din Constanta. Ba mai mult, aici se afla si doua pokestopuri, acele magazine de unde poti lua diverse lucruri pentru prinderea pokemonilor.

Fata: "Cautam pokemoni."
Reporter: "De ce in zona asta?"
Fata: "Am vazut ca aici sunt cativa."
Reporter: "Sunt mai multi decat in alte zone?"
Fata: "Da. Aici e o zona foarte populata, sunt multi oameni si cred ca de aia sunt asa multi."

Reprezentantii bisericii nu sunt insa foarte incantati de motivul care ii atrage pe tineri in casa Domnului.

Preot Eugen Tanasescu, purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Tomisului: "Regretam faptul ca cei care au plasat acesti pokemoni n-au stiut unde ii plaseaza. Biserica e de utilitate publica, dar trebuie sa avem grija cu febra asta sa-i cautam noaptea. Bineinteles ca tinerii sunt bineveniti la biserica, noi preotii nu suntem pokemoni, noi slujim oamenii, dar nu in felul asta al distractiei."

Inclusiv Patriarhia a reactionat: "Biserica recomanda insistent luciditatea si discernamantul in abordarea realitatii virtuale pentru a evita consecintele nocive ale excesului si pentru a nu trada adevarata Realitate."

Situatii neplacute au aparut peste tot in lume. In Statele Unite unii oameni si-au pus pancarte in curte si i-au avertizat pe jucatorii pokemon sa nu le calce proprietatea, iar reprezentantii unui cimitir i-au rugat pe pasionati sa nu se mai joace printre morminte.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO