Problemele cu care se confrunta recent Răzvan Ciobanu: "Nu am niciun regret"


Ultimul update: Luni 29 Aprilie 2019 20:10
Data publicarii: Luni 29 Aprilie 2019 17:31
Categorie: Stiri actuale

Răzvan Ciobanu iubea să creeze rochii. Şi o făcea cu mult talent - declară astăzi designerii români care l-au considerat un copil teribil al modei, ba chiar un creator cu sclipiri de geniu.

Dar nu ştia să le şi vândă şi de acea se pare că în ultima vreme avea probleme financiare.

Mulţi l-au apreciat însă pe Răzvan Ciobanu pentru francheţea lui, pentru sinceritatea şi curajul în care şi-a recunoscut orientarea sexuală într-o Românie prea puţin tolerantă adeseori. Şi, din păcate, viaţa lui personală nu a rămas numai a lui şi de prea multe ori a fost făcută publică.

 

Răzvan Ciobanu şi-a început cariera în adolescenţă

Răzvan Ciobanu şi-a început cariera în adolescenţă. A cochetat întâi cu ideea de a fi jurnalist, om de radio, apoi a îmbrăţişat cariera de designer. Cel mai mult îi plăcea să facă rochii, spun colegii de breaslă. A ieşit în evidenţă la Iaşi, la săptămână modei.

Irina Schrotter: "A fost timp de multe ediţii cel mai mare succes al evenimentului de la Iaşi. Dincolo de bucuria de a trăi, de bucuria de a face rochiţe, se simţea un mare talent. Foarte mult curaj, cu un styling foarte deosebit pe colecţiile lui, curajos, a atras alături de el echipele cele mai multe de stilist. Dacă e să ne amintim despre colecţia prezentată pe catalige, Răzvan era un spectaculos în sine"

Acum 10 ani cunoştea cel mai mare succes al carierei lui, spunea chiar el.

Răzvan Ciobanu, la emisiunea "La Măruță": "Show-ul din 2009 este cea mai bună realizare a mea profesională. N-am reuşit să îl egalez pe cel de atunci. Practic, a fost cea mai scumpă colecţie a mea şi cel mai scump show pe care l-am făcut vreodată, după care m-am retras o perioadă, de prin 2010 până prin 2014".

 

A colaborat cu case de modă cunoscute

 

Designerul a locuit o perioadă şi la Londra, acolo unde a colaborat cu mai multe case de modă cunoscute.

Iulia Albu: "A fost un designer care a studiat modă, s-a impus prin colecţii proprii, a lucrat pentru nume mari, a avut inclusiv câteva prezentări importante în afara ţării. O scânteie de geniu, el a creat lucruri extraordinare, o originalitate ieşită din comun".

Romanița Iovan: "A fost un fel de Alexander McQueen al României, era un designer... uite, vorbesc la trecut, nu îmi vine să cred... un designer avangardist, îi plăcea să iasă din tipare. Întotdeauna mi-a plăcut de Răzvan în tot ce a făcut el pentru lumea modei din România. Chiar era un individ unic din punctul ăsta de vedere".

Şi-a definit existenta pe acest pământ prin această iubire pe care a dedicat-o designului vestimentar, spun despre el prietenii. S-a ocupat pe lângă modă, de design interior. În ultima vreme însă unii apropiaţi spun că afacerea lui intrase în faliment.

Irina Schrotter: "Din păcate, Răzvan nu era un bun manager. El dintotdeauna a spus: eu mi-aş dori să fac rochii şi să am un partener care să se ocupe de partea de finanţe".

 

"Nu am niciun regret"

A avut ambiţia extraordinară de a slăbi de la 165 de kg la puţin peste 80. Nu cu intervenţii chirurgicale, ci prin dietă şi sport, cu ajutorul specialiştilor.

Şi-a recunoscut public orientarea să sexuală dar a încercat din greu să îşi ţină viaţa personală departe de ochii lumii. Deşi nu a reuşit întotdeauna, a încercat să rămână zâmbitor şi optimist.

Răzvan Ciobanu: "Nu am niciun regret, pe nicio temă, pentru că fiecare lucru greşit care ţi se întâmplă în viaţă, dacă ai capacitatea să îl înţelegi, să înveţi ceva. Interacţionez cu tot felul de oameni de 20 de ani şi nu mă simt de 42. Stau şi mă gândesc... băi dar cum o să fiu la 60-70. Ce o să fac?".

Irina Schrotter: "Din punctul meu de vedere, ar fi trebuit să aibă mulţi ani înainte în care să îşi găsească drumul, să performeze aşa cum merită, să aibă parte de succes aşa cum a avut şi cum merită pentru că era un talent indiscutabil al designului românesc, îmi pare extrem de rău. Dumnezeu să îl odihnească".

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs accidentul în care a murit Răzvan Ciobanu
Declarația iubitului lui Răzvan Ciobanu, după moartea designerului: „Este un păcat”
Reacția lui Cătălin Botezatu după moartea designerului Răzvan Ciobanu
VIDEO PROTVPLUS.RO
Dragoș Bucur, surpriză inspirată din filmele western pentru Eduard

07:14
Povestea emoționantă a lui Eduard, un băiețel de opt ani imobilizat în scaun cu rotile pe viață

05:05
Revista Beau Monde a aniversat 18 ani de la apariție. Cătălin Măruță, gazda evenimentului

04:59
În calitate de ce va fi invitat Jeremy la nunta Carolinei

03:11
România, o nouă istorie pentru o nouă națională! Cucerim nordul! România U21 – Finlanda U21, joi de la ora 20:00, ÎN DIRECT la PRO TV! Bucurați-vă de fotbal!

00:30
Istoria EURO 2020 nu se scrie fără noi la București! Pe 15 noiembrie, România – Suedia se vede în direct la PRO TV de la ora 21:45!

00:30
Cu Amalia Năstase, fosta soție a lui Ilie Năstase, pe urmele copilăriei

06:11
Simina, fosta soție a lui What's Up, face dezvăluiri la câteva luni de la divorț

Simina: "Cred că într-o zi vine o întrebare dacă este iubire sau obișnuință"


13:55
Accidentele rutiere, tot mai dese în ultimii ani

"Un moment de neatenție la volan poate crea traume ireparabile în familie"


12:16
Daniela Gyorfi, despre operațiile estetice

"Această medicină este o chirurgie și are niște consecințe pozitive, dar poate avea riscuri și complicații"


18:44