Razie în depozitele ilegale de deșeuri din județul Giurgiu: Cinci afaceri au fost închise
Peste 100 de polițiști, jandarmi și comisari ai Gărzii de Mediu au descins, joi dimineață, în depozitele ilegale de deșeuri din județul Giurgiu.
Autoritățile au găsit din nou metale colectate fără acte și urme de incinerare. Au confiscat peste 70 de tone de deșeuri, au închis cinci afaceri ilegale și au dat sancțiuni de aproape 90.000 de euro.
Bălți de ulei și combustibil au fost descoperite într-un depozit ilegal din Giurgiu. Substanțele periculoase pot ajunge până în pânza freatică și de acolo chiar în apa de la robinet, spun comisarii Gărzii de Mediu.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Saltele, extinctoare, mașini uzate, cabluri și electrocasnice se aflau, toate la grămadă, într-un alt depozit situat la doar 30 de kilometri de București.
Deșeurile au fost găsite de polițiștii economici din IGPR și de comisarii Gărzii de Mediu într-un depozit ilegal din Bolintin Vale, la câțiva pași de Capitală.
Este vorba despre 50 de tone de deșeuri provenite din dezmembrările auto - fier, cupru și aluminiu, iar ceea ce nu a putut fi valorificat și vândut, așadar, mai departe a fost ars ilegal.
Tanczos Barna, ministrul Mediului: „Această activitate de incinerare este pedepsită cu închisoare de la trei la cinci ani, după o ordonanță de urgență aprobată în aprilie anul acesta. Prin această ordonanță dorim să oprim activitățile de incinerare și activitățile de îngropare".
Dosare penale pentru proprietarii firmelor
Cel puțin 70 de tone de deșeuri și metale au fost confiscate, cinci afaceri ilegale au fost închise, iar proprietarii au fost amendați în total cu aproape 90 de mii de euro. Doi dintre ei se vor alege, spun oficialii, și cu dosare penale.
Reporter: E depozitul dumneavoastră?
Bărbat: „Nu”.
Reporter: Al cui e?
Bărbat: „Nu știu”.
Reporter: Sunteți angajat aici?
Bărbat: „Nu. Eu am venit cam de o juma de oră așa, să muncesc".
Bărbat: „Nimic ilegal. Sunt proprietar. Am băgat niște oameni să își desfășoare activitatea care nu au autorizație de mediu".
Potrivit legii, arderile de deșeuri și îngroparea lor sunt considerate infracțiuni. În ultimele patru luni, cel puțin 50 de persoane s-au ales cu dosare penale și amenzi de peste trei milioane și jumătate de lei din această cauză.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: deseuri, ministerul mediului, Garda de Mediu,
Dată publicare:
25-08-2022 19:41