Rata de infectare în București a ajuns la 8,98 la mia de locuitori
Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 rămâne peste 8 la mia de locuitori, în București.
Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a ajuns la 8,98 în Capitală.
33 de orașe au rata de infectare mai mare de 6
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, sâmbătă, că 154 de oraşe şi municipii au incidenţa mai mare sau egală cu 3 la mie, iar 33 dintre acestea au depăşit pragul de 6 la mie.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Municipiul Timişoara a ajuns la 9,5, iar Cluj-Napoca la 7,05. Alte 829 de sate şi comune au o rată de infectare mai mare sau egală cu 3.
Potrivit listei transmise de Grupul de Comunicare Strategică, sâmbătă sunt 154 de oraşe şi municipii cu incidenţa cumulată peste 3 la mia de locuitori, iar dintre acestea 33 au depăşit pragul de la 6 la mie.
Dintre oraşe şi municipii, cea mai ridicată rată de infectare o are oraşul Bragadiru (Ilfov) - 12,32, urmat de Slănic (Prahova) - 11,27 şi Popeşti-Leordeni (Ilfov) - 10,89.
De asemenea, municipiul Timişoara a ajuns la o incidenţă de 9,5 la mie, Bucureştiul la 8,28, Cluj-Napoca la 7,05.
Totodată, sunt 829 de sate şi comune unde incidenţa cumulată este mai mare sau egală cu 3 la mia de locuitori, iar 202 dintre acestea au rata de infectare mai mare sau egală cu 6.
Cea mai mare incidenţă este la Zâmbreasca (Teleorman) - 18,85 la mie, urmată de Gura Vadului (Prahova) - 16,04 şi Cătina (Cluj) - 14,64.
Restricțiile adoptate în București
Începând de astăzi, 3 octombrie, în București au fost impuse mai multe măsuri anit-Covid.
- Începând de la ora 20:00 până la 05:00 va fi restricționată circulația persoanelor. Vor avea voie să iasă din casă cei vaccinați sau cei care se aflăîn perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Măsura se aplică pentru toate zilele săptămânii.
- Se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri) cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dar nu mai mult de 200 de persoane, în interior sau în exterior. De asemenea, participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
- În spațiile publice: piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura.
- Accesul în restaurante şi cafenele, în interiorul clădirilor, precum şi la terase, este permis până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00 - 24,00, doar pentru cei vaccinați sau pentru cei care avut Covid.
- Accesul în restaurantele din interiorul centrelor comerciale este permis până la 50% din capacitatea maximă a zonelor de consum, delimitate faţă de restul spaţiului public şi amenajate în acest scop, doar pentru vaccinați sau pentru cei care au avut Covid.
Vezi toate restricțiile AICI.