Raspunsul lui Ponta, intrebat cate contracte cu statul a avut firma cumnatului sau: "Ce intelegeti dumneavoastra prin stat?"
Intrebat cum explica faptul ca firma cumnatului sau, Iulian Hertanu, a incheiat contracte cu statul in timpul mandatului sau de premier, Victor Ponta a raspuns tot cu o intrebare.
"Ce intelegeti dumneavoastra prin stat?”, a raspuns premierul, in timp ce se grabea spre iesire, urmarit de juranisti, la finalul unei dezbateri.
"Guvernul? Din cate stiu, nu a avut niciunul", a mai precizat Victor Ponta, inainte de a pleca.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Recent, omul de afaceri Ilie Dragan, director al SC Grossmann Engineering SRL, a fost retinut procurorii de DNA Ploiesti, in dosarul fraudarii de fonduri europene in care este arestat preventiv Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta.
Procurorii DNA Ploiesti au emis, joi seara, ordonanta de retinere pentru 24 de ore pe numele omului de afaceri Ilie Dragan, director al SC Grossmann Engineering SRL, firma prin intermediul careia procurorii sustin ca Iulian Hertanu a accesat si decontat fraudulos fonduri europene. Dragan este acuzat de participare la activitatea unui de grup infractional, deturnare de fonduri europene si evaziune fiscala.
Tot joi, la DNA Ploiesti au fost audiati in calitate de inculpat Liviu Munteanu, actionar al SC Grossmann Engieering SRL si in calitate de martor Dumitru Pantea, directorul SC Hidro Prahova, firma care deruleaza proiectul european in cadrul caruia s-ar fi produs deturnarea de fonduri si asupra caruia procurorii au date ca s-ar facut presiuni pentru ca firma cumnatului premierului Victor Ponta sa castige contractul.
SC Grossman Engineering Group SRL, in asociere cu SC Euroconstruct Trading 98 SRL, a obtinut contractul pentru extinderea lucrarilor de canalizare in orasul Comarnic, lucrari in valoare de aproximativ 10 milioane de euro, realizate in baza unui proiect cu fonduri europene derulat de SC Hidro Prahova SA, societate constituita prin asocierea Consiliului Judetean Prahova cu mai multe consilii locale din judet. Proiectul privind extinderea retelei de canalizare in orasul Comarnic a inceput in anul 2012 si trebuia terminat anul trecut, termenul de finalizare fiind prelungit intrucat lucrarile nu sunt gata, fiind oprite in decembrie 2014.
Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost asociat al SC Grossmann Engineering SRL alaturi de cetateanul german Grossmann Reinhold Karl si de Liviu Munteanu, pana in 7 mai 2014.
In Adunarea Generala de la acea data s-a decis ca partile sociale detinute de Iulian Hertanu si reprezentand 59,97% din capitalul social sa fie cesionate catre Liviu Munteanu. De asemenea, Iulian Hertanu i-a cesionat parti sociale reprezentand 0,01% din capitalul social si cetateanului german Grossmann Reinhold Karl. in aceste conditii, la SC Grossmann Engineering SRL au ramas asociati doar Grossmann Reinhold Karl si Liviu Munteanu. Potrivit unor documente ale anchetatorilor, in prezent Iulian Hertanu este administrator al SC Grossmann Engineering SRL.
Iulian Hertanu si oamenii de afaceri Mihail Marian Coman, Vladimir Razvan Ciorba si Liviu Munteanu au fost retinuti de procurorii DNA, marti, fiind suspectati ca firmele acestora au obtinut fraudulos contractul din fonduri europene pentru extinderea canalizarii din Comarnic. Ulterior, magistratii au emis mandate de arestare preventiva pentru Iulian Hertanu, Mihail Marian Coman si Vladimir Razvan Ciorba. Liviu Munteanu, administrator al SC Grossman Engineering Group SRL din aprilie 2014, a colaborat cu anchetatorii, recunoscand faptele de care este acuzat, astfel ca procurorii nu au mai cerut arestarea sa.
In acelasi dosar, deputatii Sebastian Ghita si Vlad Cosma si presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, care au fost plasati sub control judiciar, sunt acuzati ca i-ar fi sprijinit pe cei patru sa obtina acest contract, punand presiune si exercitand amenintari asupra conducerii SC Hidro Prahova, firma Consiliului Judetean care derula proiectul european, pentru ca societatile respective sa primeasca contractul, sa obtina prelungiri ale termenelor prevazute in acesta si sa primeasca ilegal bani in timpul derularii proiectului.
Pe perioada controlului judiciar, Mircea Cosma nu-si poate exercita functia de presedinte al CJ Prahova.
Sursa: Mediafax, Pro TV
Etichete: justitie, dna, coruptie, victor ponta, sebastian ghita, Iulian Hertanu,
Dată publicare:
20-02-2015 11:28