Rafuiala intre doua bande, intr-o statie de autobuz din Galati. Un sofer a scapat cu greu de furia lor

Ultima actualizare: 15-10-2015 07:02

Un sofer de autobuz din Galati a fost prins la mijloc intr-o ciocnire intre doua bande, care au si vandalizat masina.

Conducatorul auto a nimerit nevinovat intr-un scandal intre mai multi derbedei care s-au rafuit in autobuz, la capat de linie. Ca sa se razbune, indivizii au spart parbrizele de la doua vehicule de transport in comun, dupa care au fugit. Politia incearca sa le dea de urma.

Scandalul a inceput in statia de la capat de linie, intre mai multi indivizi dintr-o gasca. Doi dintre ei s-au refugiat intr-un autobuz, insa ceilalti au inceput sa bata cu pumnii in masina si sa il ameninte pe sofer. Barbatul de 54 de ani a refuzat sa le deschida usa, dar, in cele din urma, golanii au reusit sa o forteze si sa patrunda in autobuz.

"M-au impins, m-am luptat cu ei sa nu patrunda in autobuz. Unul dintre ei, cu o sticla de bere, sa imi dea in cap. M-am eschivat, a scapat sticla”, povesteste soferul. “Am iesit afara, m-au fugarit pe afara, dupa mine. Au mai vandalizat inca un autobuz care era parcat langa mine."

Barbatul, care lucreaza in transportul in comun de peste 20 de ani, este speriat si spune ca, desi a mai avut necazuri, niciodata nu a fost atacat cu atata furie. Nici macar cand au vazut ca suna la politie, golanii nu s-au lasat intimidati. Reprezentantii societatii locale de transport in comun cer interventia mai hotarata a politiei.

Ionel Chiriac, sef siguranta circulatiei: "Sunt amenintati. Chiar au fost scuipati, amenintati, am avut cazuri cand au fost coborati din autobuz si s-au intors cu pietrele si au lovit geamurile la autobuz. La fel, nu s-au mai gasit, ca au fugit."

Genica Totolici, directorul societatii publice de transport in comun Galati: “Singura noastra posibilitate, asta ar mai urma, sa punem si camere de luat vederi in autobuze. Dar asta inseamna si costuri mult mai mari. O sa facem o propunere in consiliul de administratie, macar pentru bugetul anului urmator, 2016."

Un singur parbriz de autobuz costa aproximativ opt mii de lei. Politistii au inceput cercetarile pentru lovire si distrugere, dar, deocamdata, dosarul este cu autor necunoscut.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO