PSD-istul Teodor Pendiuc, primarul orasului Pitesti, si fiica acestuia, retinuti de procurorii DNA. Prejudiciul: 1 milion €

×
Codul embed a fost copiat

Procurorii anti-coruptie il suspecteaza ca ar fi primit un milion de euro mita ca sa atribuie un contract prin care doua firme primeau in grija transportul public.

UPDATE 21:15 Primarul Pitestiului Tudor Pendiuc a fost retinut, joi, de procurorii DNA, in dosarul in care cercetat pentru fapte de coruptie privind acordarea unor contracte de achizitii publice, prejudiciul fiind de aproximativ 1 milion de euro.

Surse judiciare au precizat pentru Mediafax ca este acuzat de abuz in serviciu (doua acte materiale) si luare de mita (un act material).

Potrivit surselor citate, mita ar fi constat intr-un apartament primit de fiica sa, Ema Pendiuc, in valoare de aproximativ 130.000 de euro.

Ema Pendiuc le-a spus anchetatorilor ca apartamentul care se presupune ca ar fi fost primit drept mita a fost in realitatea cumparat, prin contract de vanzare-cumparare, cu chitanta.

Citește și
Nicusor Constantinescu
Surse: Nicusor Constantinescu se afla in Turcia, Ministerul Justitiei a demarat demersurile de aducere a lui in tara
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Ema Pendiuc, retinuta si ea joi seara in acest dosar, este acuzata de complicitate la luare de mita.

UPDATE 20:45 Omul de afaceri pitestean Valentin Visoiu, care controleaza grupul de firme Conarg, a fost retinut de procurorii DNA in dosarul de coruptie al primarului Pitestiului, Tudor Pendiuc.

Potrivit unor surse judiciare, Valentin Visoiu este suspectat de dare de mita. Acesta urmeaza sa fie prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva.

Si directorul Directiei Tehnice si de Urbanism din Primaria Pitesti, Emilian Nechita, a fost adus la sediul DNA din Capitala, joi seara.

UPDATE 19:30 Fiica primarului Pitestiului Tudor Pendiuc, Ema, a fost retinuta, joi, de procurorii DNA, in dosarul in care tatal ei este cercetat pentru fapte de coruptie privind acordarea unor contracte de achizitii publice, prejudiciul fiind de aproximativ 1 milion de euro.

Ema Pendiuc a iesit in urma cu putin timp din sediul DNA, incatusata, fiind condusa la un centru de retinere si arest preventiv. Ea urmeaza sa fie prezentata instantei cu propunere de arestare preventiva.

Tatal ei, primarul Tudor Pendiuc, adus la DNA in jurul pranzului, este in continuare audiat.

UPDATE 19:00 Afacerea ar fi fost facuta cu incalcarea legii, iar acum,la sediul central al DNA,sunt audiati mai multi functionari publici si oameni de afaceri din Arges.

Vila cu trei etaje din centrul Pitestiului a primarului Tudor Pendiuc a fost luata cu asalt de luptatorii de la Jandarmerie.

Dupa ce au terminat perchezitia la domiciliu, autoritatile l-au dus pe Tudor Pendiuc la sediul primariei.

Ancheta procurorilor urmareste un contract pe care Primaria municipiului Pitesti l-a incheiat in 2007 cu doua firme private. Societatile castigasera dreptul de a asigura transportul public in localitate. Numai ca, sustin procurorii, totul s-a facut cu incalcarea legii.

Pentru ca o firma sa primeasca acest contract trebuia sa detina din start 80 de autobuze. Castigatorii nu le aveau si, mai mult decat atat, le-au cumparat cu banii primiti ulterior tot de la primarie.

Procurorii sustin ca in schimbul contractului, primarul ar fi fost mituit cu un milion de euro. In aceasta suma intra si un apartament situat intr-un complex rezidential din Bucuresti, trecut pe numele fiicei sale.

Contractul privind transportul public in Pitesti a fost reinnoit de curand. Unul dintre consilierii locali spune ca banuia ca acest document ar fi fost in neregula, dar tot a votat.

Gheorghe Dinescu, consilier local Primaria Pitesti:
"Nu-mi permit sa las Pitestiul fara transport, in documentele puse pe masa de consiliu nu era nimic ilegal".

Consilierul se asteapta acum sa fie chemat la DNA, locul in care au ajuns si vice-primarul dar si alti functionari publici. Tudor Pendiuc este unul dintre cei mai longevivi primari din tara.

El a fost ales pentru prima data in 1992 si de atunci a castigat fara intrerupere. In cei 18 ani de cand este primul gospodar din oras, Pendiuc si-a construit o casa cu o suprafata de 700 de metri patrati, si-a cumparat un apartament cu trei camere si un teren de 2000 de metri patrati. Datele apar in declaratia sa de avere din 2010.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Surpriza pentru mascati, dupa o descindere la clanurile de romi din Strehaia:
Surpriza pentru mascati, dupa o descindere la clanurile de romi din Strehaia: "Noi am muncit, nu am furat!"

Procurorii DNA si trupele speciale ale politiei au descins in aceasta dimineata la 37 de adrese din sase judete.

Surse: Nicusor Constantinescu se afla in Turcia, Ministerul Justitiei a demarat demersurile de aducere a lui in tara
Surse: Nicusor Constantinescu se afla in Turcia, Ministerul Justitiei a demarat demersurile de aducere a lui in tara

Presedintele suspendat al CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, se afla de saptamana trecuta in Turcia, iar ministerul roman al Justitiei a demarat procedurile pentru aducerea lui in tara.

Recomandări
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor România, care pare că a devenit un ghimpe în coasta sa.

Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie
Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie

Conform declarațiilor șefului spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, Rusia era conștientă încă din luna februarie de planurile pentru atacul terorist din Moscova, însă a ales să nu intervină.

 

 

 

 

 

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.