Protestele continuă pe trecerea de pietoni de pe Șoseaua Antiaeriană din Capitală. Poliția a intervenit în forță
Revoltați, zeci de bucureșteni protestează de aproape o lună de zile pe o trecere de pietoni din Capitală.
Aici, în octombrie, un tânăr de 19 ani și-a pierdut viața, lovit de un șofer, care nu a oprit la marcaj. De atunci, în fiecare seară, la o oră de vârf, oamenii traversează neîncetat, blocând traficul. Localnicii cer montarea unui semafor și limitatoare de viteză, pentru ca astfel de tragedii să nu se mai repete. Marți seară, însă, lucrurile au degenerat când polițiștii au vrut să reia circulația, și au intervenit în forță.
Zeci de oameni au blocat trecerea de pietoni de pe Șoseaua Antiaeriană, la ora 19:00, traversând repetat, așa cum fac de peste 20 de zile. La un moment dat, polițiștii au încercat să dea drumul la circulație, dar un bărbat a continuat să protesteze.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Deși a fost amendat cu 290 de lei, bărbatul a continuat să protesteze, iar polițiștii au fost filmați cum l-au dus cu forța în mașina de poliție.
Șoferului vinovat de moartea tânărului de 19 ani i s-a reținut atunci permisul de conducere și este cercetat pentru ucidere din culpă. Însă, nu e suficient reclamă localnicii, care cer semaforizarea șoselei.
100 de semafoare noi ar urma să apară în București
Din 2020 încoace, pe Șoseaua Antiaeriană din Capitală au avut loc în medie în jur de 17 accidente anual. Numai în 2022, aici au murit cel puțin două persoane, una dintre ele chiar pe această trecere de pietoni. De atunci, autoritățile nu au făcut decât să traseze din nou marcajul pietonal și să schimbe indicatoarele rutiere cu altele mai vizibile. Însă, în continuare, aici nu există un semafor, deși șoferii circulă cu o viteză excesivă.
Marian Bârgău, directorul general al Administrației Străzilor Bucureștiului: Ceea ce a ținut mai departe de noi, am mers în comisia tehnică și am avizat montarea unui semafor la locația respectivă.
Reporter: Practic, în cât timp am putea avea acolo un semafor?
Marian Bârgău: Noi facem tot posibilul ca până la sfârșitul anului să avem toate avizele, să avem indicatorii aprobați și să putem semna toate avizele.
Oamenii au cerut inclusiv limitatoare de viteză, însă, potrivit oficialilor, acestea nu se pot monta pe arterele circulate de autobuze.
În schimb, peste 100 de semafoare noi ar urma să apară în București în următoarea perioadă, anunță oficialii din primărie. Alte 150 de treceri de pietoni nesemaforizate, aflate în "punctele negre" din Capitală, vor fi iluminate, promit responsabilii.