Proteste la mai multe administraţii fiscale din ţară. Angajații amenință cu greva
Angajaţii din Finanţe au reluat luni protestele în mai multe oraşe din ţară, având în vedere că negocierile cu ministrul de resort Marcel Boloş au eşuat, potrivit Agerpres.
Potrivit unei informări primite de la Blocul Naţional Sindical, la această oră au loc proteste în mai multe administraţii fiscale din ţară, din judeţele Iaşi, Dolj, Vrancea, Buzău, Bacău, acestea fiind organizate de Federaţia Sindicatelor din Administraţia Fiscală „Solidaritatea", afiliată la BNS.
Grevă în septembrie
Sindicaliştii se pregătesc pentru declanşarea unei greve în prima parte a lunii septembrie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
„Discuţiile pe care le-am avut cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, nu au avut niciun rezultat. Ni s-a transmis că toate măsurile propuse au fost respinse, atât în cadrul coaliţiei, cât şi în Guvern", a declarat, vineri, 25 august, pentru AGERPRES, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Fiscală „Solidaritatea", Dorin Modure.
Acesta a precizat că ministrul de Finanţe şi-a declinat orice responsabilitate în situaţia de faţă, fiind direcţionaţi către premierul Marcel Ciolacu.
„Ministrul de Finanţe şi-a declinat orice responsabilitate în situaţia de faţă şi ne-a trimis la domnul Ciolacu. Trebuie să-i explicăm premierului, decizia este la dânsul. Sigur că o să facem o nouă solicitare către domnul Ciolacu, deşi noi am mai trimis către Guvern încă o dată toate revendicările. În momentul de faţă nu am absolut nicio speranţă că se va rezolva ceva, pentru că dânsul a declarat de mai multe ori că nu va accepta nicio astfel de solicitare. Mă îndoiesc că vom avea un spaţiu suficient ca să rezolvăm măcar una dintre solicitări", a arătat Modure.
Calendarul protestelor va fi menţinut, ceea ce înseamnă că va fi declanşată greva propriu-zisă în prima parte a lunii septembrie, membrii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Fiscală „Solidaritatea" urmând să decidă data exactă când va fi declanşată greva.
„Nu ştiu ce vor face celelalte organizaţii sindicale, sunt mai multe, dar noi cei de la 'Solidaritatea' ne păstrăm calendarul protestelor pentru declanşarea grevei propriu-zise în prima parte a lunii septembrie", a spus Modure.
Sindicaliştii din Administraţia Fiscală au organizat pe 22 august o grevă de avertisment în toată ţară şi un miting de protest în faţa Ministerului Finanţelor.
De asemenea, în data de 11 august, peste 15.000 de angajaţi din structurile Ministerului de Finanţe din toată ţara au declanşat proteste spontane, nemulţumiţi de măsurile propuse de Executiv pentru reducerea cheltuielilor bugetare, în condiţiile în care acestea ar putea afecta peste 22.000 de persoane din sistem