Managerul spitalului "Bagdasar -Arseni" a fost demis. Anunțul făcut de ministrul Sănătății

Ultima actualizare: 05-03-2019 15:19
protest bagdasar arseni
Agerpres

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunțat, marți, că a schimbat conducerea Spitalului "Bagdasar-Arseni" din București, unde dimineață a avut loc un protest spontan al angajaților.

"Astăzi nu am schimbat doar conducerea Agenţiei Naţionale de Transplant. Am schimbat şi conducerea Spitalului "Bagdasar-Arseni". (....). Consider că este nevoie de o schimbare", a afirmat ministrul, la Institutul Clinic Fundeni.

Pintea a spus că la Spitalul "Bagdasar-Arseni" lucrurile "nu au mers în direcţia bună".

"Legat de schimbarea managerului, a fost decizia noastră, pentru că lucrurile acolo nu au mers în direcţia bună. MS este interesat de bunul mers al unui spital în ceea ce priveşte oferirea unui act medical de calitate. Şi când spun calitate este un complex: modul de comportament cu pacientul, condiţii hoteliere, aparatura pe care o pui la dispoziţie. Am considerat că nu se întâmplă asta. Şi se aceea am optat pentru schimbarea managementului", a afirmat Pintea, informează Agerpres.

Mai mulţi angajaţi ai Spitalului Clinic de Urgenţă "Bagdasar - Arseni" au declanșat, marți dimineață, un protest spontan în incinta unității.

Oamenii s-au declarat nemulţumiri de salariile pe care le primesc.

Sorina Pintea s-a deplasat la unitatea medicală, unde a discutat cu câţiva dintre angajaţii care i-au semnalat nivelul scăzut al sporurilor, faptul că lucrează cu un aparat de radiologie vechi de 40 de ani sau că un brancardier câştigă lunar 1.300 de lei.

În ceea ce priveşte protestul care a avut loc marţi dimineaţă în incinta unităţii medicale, Sorina Pintea a declarat, ulterior, că angajaţii "au dreptate" şi că va fi modificat un ordin de ministru din anul 2010 care prevede calcularea sporurilor.

"Oamenii au protestat pentru modul în care li s-au calculat sporurile începând din ianuarie 2019. Problema este că ar fi trebuit să fie recalculate din iunie şi probabil că dacă ne anunţau am fi ştiut că există o problemă de aplicare a unui ordin de ministru din 2010. Oamenii au dreptate şi acest ordin va fi modificat", a susţinut reprezentantul MS.

Ministrul Sănătăţii a explicat, marți, și decizia de a schimba conducerea Agenţiei Naţionale de Transplant, unde a fost numit medicul radu Zamfir, supraviețuitor al accidentului din Apuseni.

"Este nevoie de o colaborare mai bună cu centrele regionale de transplant şi centrele judeţene, lucru pe care cred că domnul doctor îl va face cu succes. Nu cred că putem spune foarte multe. Domnul doctor are o carte de vizită impresionantă, este specialist în domeniul transplantului, doctor în ştiinţe medicale. Alegerea noastră pentru această funcţie considerăm că este cea mai bună. (...) Nu am primit raportul (n.r. - la ANT), este vorba despre un audit care s-a încheiat săptămâna trecută. Auditorii au termen două săptămâni să prezinte ministrului datele din control, dar bineînţeles că am avut o discuţie preliminară cu dânşii legate de ce se întâmplă sau ce s-a întâmplat la agenţie. Nu aş vrea să comentez. Doar că am luat această decizie astăzi şi în urma acestui audit", a precizat Pintea.

Radu Zamfir a făcut parte din echipa medicală care s-a prăbuşit cu avionul, în urmă cu cinci ani, Munţii Apuseni. El o înlocuieşte pe Anca Mureşan.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO