Protest la Bran unde enoriaşii unei biserici se opun mutării preotului paroh din localitate

Ultima actualizare: 06-07-2020 17:46

Protopopiatul Bran-Zărnești şi Mitropolia Ardealului ar avea de gând să-l sancţioneze în acest fel pe părinte, pentru că a divorţat la sfârşitul anului trecut.

Motivul este doar de fațadă, spun credincioşii, care vorbesc despre interese materiale: biserica lor deţine mai multe bucăți de pădure, dar și parcul și parcarea din centrul stațiunii. Acum, veniturile din administrarea acestor bunuri rămân în parohie.

Preotul Adrian Arcaș slujește de peste 18 ani în biserica din satul Poarta, Bran, iar enoriașii spun că îl iubesc pentru că le-a fost mereu aproape.

Tânăr localnic: ”Părintele acesta este ca un tată pentru mine, eu am crescut fără tată, fără mamă, dacă dumneavoastră vreţi să mi-l luați pe părintele Arcaş, îmi luaţi tatăl”.

La aflarea veștii că ar urma să fie mutat în altă parte pentru că a divorțat, peste 500 de oameni au semnat o petiţie prin care îşi manifestă opoziţia.

Localnică: ”Dar mai sunt destui preoţi care sunt divorţaţi şi care îşi profesează meseria, noi îl ştim de un om foarte cumsecade”.

Localnicii spun că preotul s-a opus în mod repetat să cedeze protopopiatului Bran-Zarnesti terenurile parohiei. Pe unul dintre acestea, donat de Regina Maria, se află acum un parc, dar şi o parcare cu plată, mereu plină.

Ioan Stoicescu, apropiat al preotului paroh: ”Superiorii lui văd acest loc ca pe o cloşcă cu pui de aur și-au trimis om care să ia bilet de parcare diminiata, la prânz şi seară pentru a vedea care sunt veniturile noastre”.

Localnică: ”Deci dacă şi în biserică şi biserica ajuns să facă asemenea neregului şi mârşăvii, oamenii buni, cum să mai venim la biserică? În cine să mai avem încredere”.

Protopopul de Bran Zarneşti neagă că la mijloc ar exista interese materiale şi spune că decizia va fi luată la nivelul Mitropoliei.

Gheorghe Colțea, Protopop de Bran-Zărnești: ”Cauza pentru care acum părintele este supus unui proces de judecare, de înţelegere, se datorează faptului că a divorţat, aici este problemă”.

Preotul Adrian Arcaş nu a dorit să comenteze situaţia.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO