Aglomerație uriașă în Vama Veche. Ce a urmat după ce imaginile au ajuns pe internet

Ultima actualizare: 06-07-2020 19:34

Imaginile postate pe reţelele sociale demonstrează că puţini turişti respectă distanţarea socială atunci când ajung la malul mării.

De exemplu, duminică noapte, sute de oameni au dansat în faţa unei terase din Vama Veche, unde un DJ a pus muzică şi a întors boxele spre aleea pietonală. Locul s-a umplut până la refuz ca la un concert în aer liber din verile trecute!

Un echipaj de la poliţie a ajuns în zonă, însă nimeni nu i-a oprit pe turişti, iar forţele de ordine au plecat în aplauzele petrecăreţilor. Abia luni, administratorii terasei au fost amendaţi cu două mii de lei.

Imaginile au fost postate pe reţelele de socializare chiar de un angajat al terasei, apoi au fost distribuite de sute de oameni. Se observă cum turiştii dansează şi cântă, iar la un moment dat fac loc unui echipaj de poliţie.

Echipajul de poliţie îşi vede de drum în uralele sutelor de turişti, iar distracţia continuă. La un moment dat, DJ-ul îi roagă pe tineri să nu mai stea înghesuiţi, dar nimeni nu respectă îndemnul angajatului terasei.

DJ: ”Haideţi să ne distanţăm puţin, vă rog frumos, avem destul loc şi în stânga şi-n dreapta şi pe plajă”.

Scenele din Vamă au fost văzute şi de noii şefi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanța, proaspăt numiţi după ce fostul inspector a fost schimbat în urma horei în care s-au prins turiştii din Mamaia.

La rândul său, Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a recunoscut că aceste imagini nu sunt o excepţie, ci o regulă pe litoral.

Nelu Tătaru: ”Vedem astfel de imagini de vreo 4 săptămâni. Am făcut şi facem apel la respectarea unor măsuri de distanţare fizică şi la respectarea unor precauţii. Partea medicală, pe care sistemul medical, tot ce înseamnă comitetul naţional pentru situaţii de urgenţă, o putea să o desfăşoare ne-a fost îngrădită, chiar limitată de hotărârea Curţii Constituţionale”.

Luni, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanța a anunţat sancţiuni.

Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ: ”Administratorul societăţii respective a fost sancţionat cu amendă în valoare de 2.000 lei pentru nerespectarea interdicţiei de organizare de evenimente cu participarea a cel mult 50 persoane".

Administratorii terasei susţin că la 20 de minute după plecarea echipajului de Poliţie a fost restabilită distanțarea socială, fără a preciza exact ce înseamnă acest lucru. Şi se plâng că sunt găsiţi ţapi ispăşitori, deşi aglomeraţie este la toate terasele din Vama Veche.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!