Revolta oamenilor a ajuns pana in fata spitalului unde a murit un copil de 8 ani. Reactia medicului: "De mana mea a murit?"

Ultima actualizare: 25-04-2015 07:03

Povestea tragica a lui Andrei, baietelul mort in chinuri, la spitalul din Curtea de Arges, starneste valuri de revolta.

Miercuri, aproape 200 de oameni, tulburati de aceasta poveste sfasietoare, au protestat in fata institutiei sanitare. Purtau in maini fotografia copilului, care s-a stins dintr-o culpa medicala. Deja autoritatile sanitare au anuntat primele masuri. Doi medici au fost suspendati temporar din functie, iar spitalul amendat cu 10.000 de lei.

Nepasarea de care au dat dovada medicii in cazul acestui copil caruia din start i-au gresit diagnosticul si tratamentul a revoltat opinia publica. Miercuri, multi dintre cei scandalizati de subiect au vrut sa isi arate sustinerea pentru o mama care nu a avut cum sa isi salveze fiul.

Unchiul lui Andrei: "Ne impresioneaza, va dati seama, ca e nepotul meu! Le multumim ca sunt alaturi de noi."

Andrei a fost diagnosticat initial de medicul primar pediatru Sanda Cernat, care a considerat ca avea gastroenterocolita, fara sa recomande analize de sange si nici radiografie. Desi copilul era tot mai rau, iar mama a cerut sa fie transferat la un alt spital, doctorii i-au spus ca nu este cazul.

Daniela Oancea, matusa lui Andrei: "O privire blanda, de copil, cu zambetul pe buze, si ultimele tipete ale copilului auzite in telefonul mamei, ajutor, nu mai pot, sa ma ajute cineva ! Si nimeni nu l-a ajutat ! Atat mi-a ramas de la el."

Medicul care l-a internat pe Andrei si cel care a fost de garda a doua zi au fost suspendati din functie pe durata anchetei.

Doctor Sorina Hontaru, director DSP Arges: "Copilul trebuia transferat la o unitate medicala de rang superior si de specialitate, adica Spitalul Judetean Pitesti care are sectie de boli infectioase copii si sa nu fie tinut aici."

Doctorita Sanda Cernat: "Nu au vrut sa interneze copilul, nu au vrut. Au spus sa ii fac ceva si sa plece acasa."
Mama lui Andrei: "De ce nu l-ati trimis la alt spital?"
Doctorita Sanda Cernat: "Nu aveam motiv, pentru ca a venit cu diaree si varsaturi si nu s-a agravat. De mana mea a murit copilul?"
Mama lui Andrei: "Da, de mana dumneavostra."

Doctor Adrian Stoica, director-adjunct DSP Arges: "Medicul nu a explicat de ce nu a facut nicio radiografie, desi am intrebat acest lucru."

Multi dintre cei veniti la protest au avut de-a lungul timpul de-a face cu medicii din Curtea de Arges.

Protestatara: "Ne-am dus seara, pe la 11, cu temperatura, cu cel mic, si ne-a spus ca de ce am deranjat-o la ora aia ? Ca n-avem ce face acasa, de-aia venim cu copilul la spital."

Adolescenta de 16 ani: "Mi-a zis doamna doctor Cernat ca sunt insarcinata si mi-a bagat si familia, si toti in sperieti si am avut probleme din cauza asta cu familia si cand m-am dus la Pitesti aveam o cadere de calciu."

In fata spitalului a venit si mama Carolinei, o fata de 18 ani care a murit dupa ce a fost tinuta, cateva ore pe holurile spitalului, desi ea suferise un atac vascular cerebral.

Delia Banateanu, mama tinerei: "Trei diagnostice gresite din start: insarcinata, drogata si diabet zaharat, tinand cont ca ea a venit constienta, lucida si acuza dureri grave de cap."

Andrei va fi inmormantat joi, acasa, la Corbeni, chiar de Sfantu Gheorghe, cand este onomastica mamei lui.
 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO