Un copil de 8 ani a murit, la o zi dupa ce a fost diagnosticat cu gastroenterocolita. "Imi zicea "Ajuta-ma, mami! Ajutor""

Ultima actualizare: 23-04-2015 00:35

Doi parinti din Arges trec prin cosmarul vietii. Baietelul lor, de numai 8 ani, a murit la spitalul din Curtea de Arges, dupa ce fusese diagnosticat cu gastroenterocolita.

Tratamentul administrat de medici nu a functionat, iar copilul s-a prapadit in bratele mamei sale, la numai o zi de la internare. Revoltati, ai lui au facut o plangere penala la Parchet, in speranta ca cineva o sa plateasca pentru aceasta nenorocire.

Copilul a ajuns cu dureri abdominale la spitalul din Curtea de Arges vineri seara, insotit de mama sa. Medicul de garda l-a diagnosticat cu o gastroenterocolita si sindrom de deshidratare severa. Baiatul a inceput un tratament cu antibiotic si calmante, insa dupa cateva ore starea lui s-a agravat.

Mama: "Copilul meu zicea "Mami, ajutor! Ajuta-ma, mami!" Eu ii spuneam "Nu am, mami, cu ce sa te ajut, am fost la doctor si i-am spus sa vina sa iti puna perfuzie!". "Mami, ajuta-ma, numai asa imi spunea copilul."

Cand a vazut ca baiatul ei este tot mai rau, mama l-a rugat pe medicul de garda sa faca ceva.

Mama: "Dupa ce am vazut ca ii e rau, i-am spus lui dl. dr :"Dl doctor, vreau sa merg mai departe" si a zis "nu ai de ce, ca nu e rau". Si la cateva ore a murit."

Daniela Oancea, ruda: "Mama, vorbind la telefon cu mine, imi plangea in telefon si imi spunea :"vreau sa il duc mai departe si nu mi-l da !". Si vorbind cu ea a inceput copilul sa strige "ajutor, sa ma ajute cineva, ca nu mai pot, ajutor! Ajutor! ".

Andrei a murit la mai putin de 24 de ore de la internare. Medicul care i-a pus diagnosticul spune ca nu avea unde sa ii faca analize de sange. In plus, lipsea ecografistul.

Dr. Sanda Cernat, medic primar pediatru: "Nu stiu ce s-a intamplat. Nu stiu! Pai daca as sti... "

Directoarea spitalului, care este medic chirurg si care la randul sau a vazut copilul, sustine ca aveau laborator de analiza cateva ore dimineata si ca medicul specialist putea fi chemat de acasa pentru o ecografie.Cert este ca desi a fost vazut de trei medici, Andrei a murit.

Tata: "Medicii vinovati sa raspunda in fata legii pentru neglijenta si tot ce s-a intamplat!"

Parintii au depus o plangere impotriva doctorilor, pe care ii considera vinovati de moartea baiatului.

Vineri seara, ecograful si laboratorul de analize erau sub cheie, insa sambata dimineata ecografistul putea fi sunat si chemat la spital, iar laboratorul functiona, insa nimeni nu s-a sinchisit sa faca analize suplimentare.

De asemenea, mama a cerut sa ii fie pusa la dispozitie o ambulanta cu echipaj medical specializat pentru a fi dus la spitalul din Pitesti, unde copilul ar fi avut poate mai multe sanse.

Procurorii care ancheteaza cazul au decis ca autopsia sa nu fie facuta in acest spital, unde lucreaza medicii care sunt acuzati de parinti de malpraxis.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO