Proprietarul Hotelului Minerva ar putea fi cercetat penal, dupa ce un bebelus a fost ranit

Dată publicare: 22-04-2012 07:27
Dată actualizare: 27-06-2012 17:47


Apar primele acuzatii in cazul incidentul de sambata din centrul Capitalei, cand bucati de fatada s-au prabusit de pe un hotel si au ranit un bebelus.

Proprietarii cladirii ar putea raspunde penal pentru ca efectuau lucrari de reparatii fara autorizatie, dupa cum reiese din primele date ale anchetei. Daca ar fi avut-o, spun oficialii, atunci muncitorii ar fi stiut exact cum sa lucreze, astfel incat sa nu afecteze ornamentele care s-au desprins de la etaj si s-au prabusit peste terasa restaurantului.

Incidentul s-a petrecut sambata dupa-amiaza. Cativa muncitori lucrau la terasa hotelului cu un picamer. Nu s-au gandit nicio clipa ca vibratiile produse ar putea sa afecteze tencuiala. Insa nenorocirea s-a produs.

Bucati mari de beton au cazut de la o inaltime de 20 de metri si au tras dupa ele alte fragmente de tencuiala. S-au prabusit cu zgomot si au spart plafonul si geamurile terasei restaurantului de la parter.

Bucatile de geam spart au ajuns pana in zona amenajata in interior pentru nefumatori. Acolo se afla familia fetitei de 6 luni. Fragmente de tencuiala au ajuns iclusiv pe masa lor. Tatal copilei, de origine araba, e medic de profesie si cand a vazut-o plina de cioburi a luat-o in brate si a dus-o de urgenta la spital.

Intre timp la fata locului au venit mai multe echipaje ale pompierilor care au inceput sa dea jos, controlat, restul bucatilor de tencuiala care nu mai pareau bine ancorate.

Dupa primele verificari, inspectorii in constructii au ajuns la concluzia ca picamerul folosit pentru lucrarile de hidroizolare ale cladirii a afectat unul dintre ornamentele cladirii, care s-a desprins, iar in cadere a lovit la randu-i alte elemente de constructii.

Daca parintii bebelusului ranit vor depune plangere, atunci proprietarul hotelului va fi cercetat penal si pentru vatamare corporala.

Tags: accidente,


VIDEO PROTVPLUS.RO