Proiectul lui Șerban Nicolae prin care insula Belina ar ajunge un paradis fiscal: "Ce e ilegal în asta?"

Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Data publicarii: Marti 26 Septembrie 2017 18:51
Categorie: Actualitate

Dosarul Belina are ecouri şi în Parlament. Opoziţia acuză că senatorii PSD i-au pregătit şefului lor un proiect de lege cu dedicaţie.

Documentul prevede ca anumite terenuri să beneficieze de facilităţi fiscale. De pildă, ar putea apărea cazinouri cu taxe pe jumătate pe insula Belina. Ințiatorul, Şerban Nicolae, neagă că proiectul ar avea vreo legătură cu Liviu Dragnea

Proiectul de lege semnat de Şerban Nicolae prevede că în scopul dezvoltării economice, creării de locuri de muncă şi creşterii veniturilor la buget să se instituie un regim fiscal special unor anumite terenuri.

Printre acestea se numără insule, grinduri şi alte zone de uscat cu potenţial de exploatare economică.Adică exact zone precum cea de la Belina.

Documentul precizează că pe aceste terenuri se pot autoriza activităţi economice cum ar fi cele de producţie de energie regenerabilă, turism, agrement, alimentaţie publică şi jocuri de noroc, specifice cazinourilor, sălilor de bingo sau poker. Pentru jocurile de noroc taxele şi impozitele ar urmă să fie reduse cu 50 la sută.

Reprezentanţii PMP susţin că social democratul Şerban Nicolae ar fi depus proiectul cu dedicaţie pentru şeful său, Liviu Dragnea.

Robert Turcescu, deputat PMP: ''Cazul Belina nu e un caz oarecare, aici vorbim despre o zona în care nu vorbim despre terenuri oarecare, vorbim despre o suprafaţă care era cu un regim special aparţinând zonei protejate a Dunării, deci am fi putut vedea în insula Belina a domnului Dragnea chiar cazinouri.''

Senatorul social democrat Şerban Nicolae spune că proiectul are doar scopul de a ajuta la dezvoltarea unor zone cu potenţial turistic, fără legătură cu Liviu Dragnea

Şerban Nicolae, senator PSD: “E o nuanţă foarte importantă în sensul că jocurile de noroc sunt de un anumit tip de cazino şi săli de bingo, adică nu păcănele. Nu întâmplător am exclus ideea că poate să vină unul să facă o sala de păcănele şi să aibă doi angajaţi. E în procedura de urgenţă, pentru că în general cred că poate fi folosită procedura de urgenţă care scurtează nişte termene. Acum vreo 2 luni a venit o senatoare de la USR: Şerban vrea să facă paradisuri fiscale. Chiar şi aşa fiind, ce este ilegal în asta? Sunt în toată Europa. Ce, ar trebui să mă simt eu jenat?”

În dosarul în care sunt suspectate de abuz în serviciu vicepremierul Sevil Shhaideh şi ministrul fondurilor europene Rovana Plumb, procurorii verifică şi contractele de închiriere a zeci de hectare din balta Belina şi braţul Pavel.

Anchetatorii de la DNA vor să afle dacă statul a avut de pierdut din afacerea cu Tel Drum după ce suprafeţe mari din bazinul hidrografic al Dunării au ajuns la compania care ar fi controlată din umbră de liderul PSD. Liviu Dragnea s-a delimitat însă de afacere.

Război între ministrul Justiţiei şi DNA. Tudorel Toader o critică pe Kovesi în dosarul Belina
Război între ministrul Justiţiei şi DNA. Tudorel Toader o critică pe Kovesi în dosarul Belina
VIDEO PROTVPLUS.RO
Klaus Iohannis
Iohannis, despre economie: "România trebuie să iasă din cercul vicios al experimentelor"
Protest la Ministerul Justiției: oamenii au aruncat cu pietre și vopsea
De ce stătea în spatele microbuzului fetița de 12 ani care a murit după ce a căzut
Mihai Șora, după anunțul lui Toader: "Noapte bună, România!"
Reacția lui Frans Timmermans, după ce a aflat că Guvernul a adoptat OUG pe Justiție
Cărțile de identitate se modifică. Cum vor arăta noile documente
Tudorel Toader si Augustin Lazar
Avertismentul lui Lazăr privind schimbarea legilor justiției: Sunt neconstituționale
Forțele Aeriene, în căutare de piloți tineri. Salariul maxim: 16.000 de lei
„Am făcut o greşeală destul de puternică". De ce a picat o tânără examenul auto
Apa Nova nu va plăti amenda de la DSP. Ce substanţe se folosesc pentru dezinfectare
Operă a lui Brâncuși, expusă la 25 de ani după ce a fost furată dintr-un cimitir
Cele mai importante schimbări aduse de OUG dată de Toader pe Legile Justiției