Proiectul lui Șerban Nicolae prin care insula Belina ar ajunge un paradis fiscal: "Ce e ilegal în asta?"

Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Data publicarii: Marti 26 Septembrie 2017 18:51
Categorie: Actualitate

Dosarul Belina are ecouri şi în Parlament. Opoziţia acuză că senatorii PSD i-au pregătit şefului lor un proiect de lege cu dedicaţie.

Documentul prevede ca anumite terenuri să beneficieze de facilităţi fiscale. De pildă, ar putea apărea cazinouri cu taxe pe jumătate pe insula Belina. Ințiatorul, Şerban Nicolae, neagă că proiectul ar avea vreo legătură cu Liviu Dragnea

Proiectul de lege semnat de Şerban Nicolae prevede că în scopul dezvoltării economice, creării de locuri de muncă şi creşterii veniturilor la buget să se instituie un regim fiscal special unor anumite terenuri.

Printre acestea se numără insule, grinduri şi alte zone de uscat cu potenţial de exploatare economică.Adică exact zone precum cea de la Belina.

Documentul precizează că pe aceste terenuri se pot autoriza activităţi economice cum ar fi cele de producţie de energie regenerabilă, turism, agrement, alimentaţie publică şi jocuri de noroc, specifice cazinourilor, sălilor de bingo sau poker. Pentru jocurile de noroc taxele şi impozitele ar urmă să fie reduse cu 50 la sută.

DNA vrea să afle prejudiciul adus statului în dosarul Belina. Liviu Dragnea: "Este foarte periculos"

Reprezentanţii PMP susţin că social democratul Şerban Nicolae ar fi depus proiectul cu dedicaţie pentru şeful său, Liviu Dragnea.

Robert Turcescu, deputat PMP: ''Cazul Belina nu e un caz oarecare, aici vorbim despre o zona în care nu vorbim despre terenuri oarecare, vorbim despre o suprafaţă care era cu un regim special aparţinând zonei protejate a Dunării, deci am fi putut vedea în insula Belina a domnului Dragnea chiar cazinouri.''

Senatorul social democrat Şerban Nicolae spune că proiectul are doar scopul de a ajuta la dezvoltarea unor zone cu potenţial turistic, fără legătură cu Liviu Dragnea

Şerban Nicolae, senator PSD: “E o nuanţă foarte importantă în sensul că jocurile de noroc sunt de un anumit tip de cazino şi săli de bingo, adică nu păcănele. Nu întâmplător am exclus ideea că poate să vină unul să facă o sala de păcănele şi să aibă doi angajaţi. E în procedura de urgenţă, pentru că în general cred că poate fi folosită procedura de urgenţă care scurtează nişte termene. Acum vreo 2 luni a venit o senatoare de la USR: Şerban vrea să facă paradisuri fiscale. Chiar şi aşa fiind, ce este ilegal în asta? Sunt în toată Europa. Ce, ar trebui să mă simt eu jenat?”

În dosarul în care sunt suspectate de abuz în serviciu vicepremierul Sevil Shhaideh şi ministrul fondurilor europene Rovana Plumb, procurorii verifică şi contractele de închiriere a zeci de hectare din balta Belina şi braţul Pavel.

Anchetatorii de la DNA vor să afle dacă statul a avut de pierdut din afacerea cu Tel Drum după ce suprafeţe mari din bazinul hidrografic al Dunării au ajuns la compania care ar fi controlată din umbră de liderul PSD. Liviu Dragnea s-a delimitat însă de afacere.

Război între ministrul Justiţiei şi DNA. Tudorel Toader o critică pe Kovesi în dosarul Belina

Război între ministrul Justiţiei şi DNA. Tudorel Toader o critică pe Kovesi în dosarul Belina

VIDEO PROTVPLUS.RO

poluare bicaz

Peste 100 de tone de deşeuri plutitoare, strânse din zona barajului Bicaz

Avioanele de luptă F16, cumpărate din Portugalia, cele mai apreciate la Ziua Aviației

S-a sacrificat pentru a nu se prăbuși peste mulțime. Mărturisirea soției pilotului Florin Rotaru

Scandal pentru un sfert din teritoriul României. Guvernul a schimbat prin OUG cum este administrat

Legea care interzice radarele nesemnalizate. Reacția Consiliului European pentru Siguranţa Transporturilor

Căutat pentru corupție, Elan Schwartzenberg scapă de mandatul de arestare pe numele său

accident, dolj, craiova, fiu judecatori,

Arest la domiciliu pentru fiul de judecători care a provocat accidentul în care i-a murit iubita

”Vânătoarea” vânzătorilor ambulanți de ciuperci. Marfa din piețe, confiscată

Crescători de oi, înșelați cu 110.000 de lei. Trei tineri au luat 700 de animale gratis

A înjunghiat lângă inimă un tânăr care l-a certat că făcea mizerie. Pedeapsa primită

Femeie din Arad, atacată în casă de doi bărbați. Au legat-o și au plecat cu 10.000 de lei

Un bărbat din Iași a vrut să-i dea foc soției, însă a greșit ”ținta”. Cine a fost rănit grav