Prognoza pentru luna februarie. Meteorologii anunţă intervale de ninsoare


Ultimul update: Luni 03 Februarie 2020 15:47
Data publicarii: Duminica 02 Februarie 2020 17:55
Categorie: Stiri actuale

După două luni de iarnă extrem de caldă, și februarie va avea temperaturi mai degrabă de primăvară, spun meteorologii.

Prognoza pentru luna aceasta, dată, de Administrația Națională de Meteorologie arată că, săptămâna viitoare vom avea peste 15 grade în sudul țării.

E drept, vor fi și câteva ploi, urmate de alte zile călduroase. Duminică, de pildă, s-au înregistrat maxime chiar și de 20 de grade în sud-estul țării.

A fost o zi superbă de primăvară la malul marii. Mii de oameni s-au bucurat de razele soarelui și de briza călduță cu miros de valuri. În prima parte a zilei pe litoral s-au înregistrat 14 grade.

Femeie: „E cald, e frumos. E soare, bate puțin vântul, dar e bine de ieșit în aer liber cu copii.”

Reporter: „Vă mai amintiți de un februarie atât de călduros?”

Femeie: „Nu-mi aduc aminte de nici o iarnă atât de călduroasă și cred că e prima dată când venim la mare iarna că nu suntem de aici.”

Mulți sunt uimiți de temperaturile nefiresc de ridicate.

Bărbat: „Chiar nu-mi amintesc 14 grade, aproape zici că-i sfârșit de primăvară. Nu prea e în regulă cu căldura asta, trebuia să fie totuși temperaturile de iarnă, dar s-a schimbat, s-a schimbat cu totul ”

În această iarnă, decembrie și ianuarie au fost unele dintre cele mai calde de acest fel din istoria măsurătorilor. Totuși:

Dinu Marasoiu, meteorolog ANM: „Februarie poate să aducă anumite surprize în anumite zile, în sensul că pot fi și intervale cu ninsoare chiar în sud, dar practic deja au trecut două luni de iarnă, deci până acum vorbim de iarnă caldă, chiar deosebit de caldă în anumite zile și cu precădere chiar zilele următoare vom avea temperaturi în sudul țării frecvent peste 15 grade. Pentru începutul lunii februarie este cu peste 10 grade mai mult decât normal.”

Prognoza pe următoarele patru săptămâni arată căldură mare pentru această perioadă, cu anomalii de peste șase grade față de mediile normale. După 8 februarie, diferențele față de medie se mai atenuează și se va încălzi din nou mai tare spre finalul lunii. Meteorologii spun că și precipitațiile sunt rare pentru că s-au modificat condițiile atmosferice de mare altitudine.

Dinu Marasoiu, meteorolog ANM: „Circulații rapide, de regulă cu sisteme depresionare formate în oceanul Atlantic, mai puțin dinspre Marea Mediterană, care ar fi adus ploile în cantitate mai mare, cel puțin pentru partea de sud-est și sud a țării, deci și acestea au lipsit, în schimb a dominat vântul. Vânt care sigur aduce acele sisteme noroase mai la nord de țară, trec și acolo destul de repede.”

Temperatura medie a lunii februarie în mod normal este între -2 și 6 grade, iar din cele mai calde 10 luni februarie din istorie, cinci au fost după anul 2000.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Vremea în luna februarie. Prognoza meteo pe 4 săptămâni
Vremea în Europa în prima zi din februarie. Țara în care s-au înregistrat 27 de grade
Alertă de vreme severă în România. Ce județe se află sub cod galben
VIDEO PROTVPLUS.RO