Profesorul de la Sava, acuzat că a violat doi minori, plasat sub control judiciar. Ce nu are voie să facă

×
Codul embed a fost copiat

Profesorul în vârstă de 51 de ani de la Colegiul Național „Sfântul Sava” din Capitală, reținut pentru acte de viol și agresiuni asupra minorilor a fost plasat joi seară sub control judiciar.

Pentru următoarele 60 de zile profesorul nu are voie să părăsească ţara, nu are voie să ia legătura, direct sau indirect cu victimele, şi trebuie să se prezinte de două ori pe săptămână la o secţie de poliţie din sectorul 3, pentru control judiciar.

Mai mult, de îndată ce decizia judecătorilor Sectorului 3 va ajunge şi la Colegiul Naţional Sf. Sava, activitatea sa de cadru didactic va fi suspendată pena la finalizarea procesului.

La audieri, profesorul a susţinut în fata procurorilor că nu este nimic adevărat din ce reclamă cei doi elevi pe care i-ar fi agresat sexual.

Bărbatul de 51 de ani are o experienţă în învăţământ de peste 28 de ani, preda discipline socio-umane. Este şi autorul mai multor cărţi şi culegeri pentru admitere la drept şi economie. Totodată, acesta a scris şi o carte despre homosexualitate tipărită în 2005.

Citește și
gradinita
Acuzații de agresiune sexuală la o grădiniță din București. Doi copii au povestit că au fost atinși de educatorul lor
Detalii terifiante. Soția unui preot din Vaslui a făcut autostopul, iar a doua zi Maricela a fost găsită moartă

Profesorul reținut a prezentat o emisiune educativă la TVR. Poziția oficială a SRTV

Profesorul reținut pentru viol și agresiune sexuală a avut o colaborare și cu Televiziunea Națională, unde prezenta o emisiune educativă. SRTV a transmis, printr-un comunicat, că se delimitează de activitatea profesorului în afara emsiunii.

Precizări SRTV privind asocierea mărcilor TVR cu subiectul referitor la profesorul de la Colegiul „Sfântul Sava” din București, reținut pentru viol și agresiune sexuală. Profesorul în cauză nu a avut contract cu TVR, ci apariția acestuia la TV s-a făcut în urma unui protocol încheiat cu Ministerul Educației, în pandemie

„În urma știrilor publicate recent în presa scrisă/digitală și difuzate de canalele de televiziune, care fac referire la apariţia în emisiunea „Teleșcoala" a profesorului de la Colegiul „Sfântul Sava” reținut pentru viol și agresiune sexuală, precum şi a unor imagini din program, Televiziunea Română dorește să clarifice următoarele aspecte:

Televiziunea Publică se delimitează categoric de acest subiect şi face apel către mass-media din România să înceteze imediat asocierea mărcii TVR şi a emisiunii "Teleșcoala" cu acest subiect, care nu are nicio legătură cu instituția.
Imaginile din timpul emisiunii „Teleșcoala" cu profesorul acuzat de viol, preluate de mai multe canale şi publicaţii mass-media, sunt imagini de arhivă, filmate în perioada pandemiei, când TVR a difuzat proiectul „Teleşcoala”.

Conform parteneriatului încheiat între Societatea Română de Televiziune şi Ministerului Educaţiei şi Cercetării, cadrele didactice care susţineau lecţii în cadrul emisiunii „Teleşcoala” nu au avut nicio relaţie contractuală cu SRTV. Rolul Televiziunii Române în cadrul emisiunii "Teleșcoala" a fost acela de a difuza lecțiile predate de profesorii desemnați de Ministerul Educației, printre care s-a aflat și Sorin Spineanu-Dobrotă. Ultimele apariții ale acestuia la Televiziunea Publică s-au desfășurat în cursul anului școlar 2020-2021.

În momentul de față, programul „Teleșcoala" este difuzat în regim selectiv de reluări, potrivit strategiei de programe ale grilei de vară. Lecțiile de economie susținute de Sorin Spineanu-Dobrotă nu figurează în grila niciunui canal al SRTv.
Televiziunea Română își reafirmă angajamentul față de respectarea standardelor de calitate și integritate în difuzarea programelor educaționale, menținând o colaborare transparentă și corectă cu Ministerul Educației. De asemenea, TVR își reafirmă fără tăgadă angajamentul față de respectarea legislaţiei care reglementează spațiului audiovizual, în care interesul suveran al minorului este fundamental.”

Este al doilea profesor de renume la nivel naţional, acuzat de viol şi agresiune sexuală asupra minorilor, după cazul de duminica trecută al lui Lajos Kristoff, „antrenorul de genii” care a fost prins în flagrant când viola un minor în propria casă. Acesta din urmă a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Bărbatul este suspectat că, în anul 2021, ar fi întreținut relații sexuale cu doi elevi, în vârstă de 16, respectiv 17 ani.

După aproximativ 6 ore, magistrații au decis plasarea profesorului sub control judiciar, așa că acesta a fost liber să plece acasă aproape de miezul nopții. Cele două fapte de care este acuzat s-ar fi petrecut în 2021, spun anchetatorii.

Prima, în iunie, într-un apartament din sectorul 3 al Capitalei, unde bărbatul ar fi întreținut relații sexuale cu un băiat de 17 ani. Iar câteva luni mai târziu, în decembrie, tot într-o locuință din sectorul 3, acesta ar fi „exercitat acte de natură sexuală” asupra unui adolescent de 16 ani. În ambele cazuri, suspectul ar fi profitat de „poziția de autoritate și încredere ce decurgea din calitatea de profesor al persoanei vătămate”, spun anchetatorii.

„La data de 02.06.2021, în timp ce se afla într-un apartament situat în mun. București, sector 3, inculpatul a întreținut cu persoana vătămată (un băiat în vârstă de 17 ani) un act sexual oral, profitând de poziția de autoritate și încredere ce decurgea din calitatea sa de profesor al persoanei vătămate, arată comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

„La data de 17.12.2021, în timp ce se afla într-o locuință din mun. București, sector 3, inculpatul a exercitat acte de natură sexuală asupra persoanei vătămate (un băiat în vârstă de 16 ani), profitând de poziția de autoritate și încredere ce decurgea din calitatea sa de profesor al persoanei vătămate”, precizează comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, cei 2 băieți proveneau din familii sărmane iar profesorul i-ar fi ademenit oferindu-le diferite cadouri. Totul a ieșit la iveal[ abia acum, cel mai probabil pentru că victimele și-au făcut cu greu curajul să spună prin ce au trecut.

Ministerul Educaţiei a anunţat într-un comunicat că a solicitat informaţii de la Parchet în legătură cu acest caz. Și că unitatea de învăţământ unde lucrează vă lua măsuri. Potrivit Legii învăţământului preuniversitar, în astfel de cazuri, un dascăl nu poate desfăşura activităţi didactice cu elevii pe durata cercetării penale.

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Kosovo l-a descris în două cuvinte pe Mircea Lucescu, după meciul de la Priștina
Presa din Kosovo l-a descris în două cuvinte pe Mircea Lucescu, după meciul de la Priștina
Citește și...
Membru al Forţelor Aeriene ale SUA, acuzat de răpire şi agresiune sexuală asupra unei eleve japoneze
Membru al Forţelor Aeriene ale SUA, acuzat de răpire şi agresiune sexuală asupra unei eleve japoneze

Procurorii japonezi au pus sub acuzare un membru al Forţelor Aeriene ale SUA pentru presupusa răpire şi violare a unei fete minore, faptă care s-ar fi petrecut anul trecut, chiar înainte de Crăciun, a anunţat Poliţia din Okinawa, citată de CNN.

 

Acuzații de agresiune sexuală la o grădiniță din București. Doi copii au povestit că au fost atinși de educatorul lor
Acuzații de agresiune sexuală la o grădiniță din București. Doi copii au povestit că au fost atinși de educatorul lor

Sunt suspiciuni de agresiune sexuală la o grădiniță din sectorul 1 al Capitalei. Doi copii de cinci ani, cetățeni străini, i-ar fi povestit directoarei de acolo că ar fi fost atinși într-un mod nepotrivit de către educatorul lor, un bărbat de 27 de ani.

Doi copii de 5 ani de la o grădiniță din București ar fi fost agresați sexual de educatorul acestora
Doi copii de 5 ani de la o grădiniță din București ar fi fost agresați sexual de educatorul acestora

Sunt suspiciuni de agresiune sexuală la o grădiniță din Sectorul 1 al Capitalei. Doi copii de 5 ani ar fi povestit directoarei de acolo că ar fi fost atinși nepotrivit de către educatorul lor.

Recomandări
Incendiile de vegetație provoacă dezastru în întreaga țară. Salvatorii au ajuns să lupte și cu inconștiența oamenilor
Incendiile de vegetație provoacă dezastru în întreaga țară. Salvatorii au ajuns să lupte și cu inconștiența oamenilor

Este în continuare prăpăd în multe județe din țară din cauza incendiilor de vegetație.

Filmul românesc „Anul Nou care n-a fost” a câștigat Premiul FIPRESCI la Festivalul Internațional de la Veneția
Filmul românesc „Anul Nou care n-a fost” a câștigat Premiul FIPRESCI la Festivalul Internațional de la Veneția

Vin vești minunate de la Festivalul de Film de la Veneția! „Anul Nou care n-a fost”, regizat și scris de Bogdan Mureșanu, a câștigat Premiul FIPRESCI, oferit de juriul Federației Internaționale a Criticilor de Film.  

Proteste uriașe în Franța faţă de numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier. Macron, acuzat că „a furat” alegerile
Proteste uriașe în Franța faţă de numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier. Macron, acuzat că „a furat” alegerile

Zeci de mii de persoane au ieşit sâmbătă în stradă în Franţa pentru a protesta faţă de numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier, stânga acuzându-l pe Emmanuel Macron că „a furat alegerile” prin numirea unui politician de centru-dreapta.