Culisele SCANDALULUI "Bioterra". Profesori acuzati ca au luat MITA in schimbul diplomelor de licenta

Ultima actualizare: 07-11-2012 07:50

Scandal in invatamantul privat romanesc. Sediile Universitatii Bioterra din Bucuresti, Olt si Ilfov au fost perchezitionate de politisti in cautarea diplomelor si dosarelor de licenta a zeci de studenti.

Doi profesori de la aceasta institutie sunt acuzati ca ar fi dat note in functie de banii primiti de la candidati, fara sa tina cont de gradul lor de pregatire. In urma cu putin timp, unul dintre dascali a fost retinut.

In anul 2000, aceleiasi universitati i-a fost retrasa autorizatia, dupa ce oficialii au descoperit ca acorda diplome si certificate imprimate de Ministerul Educatiei fara sa aiba acest drept.

Doi profesori universitari si cinci salariati ai Universitatii Bioterra au de dat explicatii anchetatorilor. Perchezitiile au inceput inca de joi dimineata, iar in acest moment sunt ridicate documente despre studentii care au absolvit sau nu aici si despre care se spune ca ar fi dat bani ca sa ia o nota mai mare la licenta.

Toate sediile Universitatii Bioterra au fost verificate, iar politistii au ridicat diplome, cataloage si dosare ale studentilor. I-au audiat si pe cei doi suspecti: prodecanul facultatii de drept, Laura Harcan si prodecanul facultatii "Controlul si expertiza produselor alimentare", Adrian Dulugeac. Colegii lor par sa nu stie nimic despre acest scandal.

Profesorii sunt suspectati ca au primit bani de la studenti ca sa le modifice notele la examene ori sa-i promoveze in lipsa. Tentatia de a te lasa corupt de elevul tau pare cu atat mai mare cu cat anul trecut salariile cadrelor didactice de la Universitatea Bioterra au fost reduse la jumatate din pricina crizei si a lipsei de studenti.

Si tot la aceasta institutie de invatamant, o echipa a Stirilor PRO TV i-a testat pe profesori acum trei luni. Unul dintre ei a fost de acord ca pentru bani sa ofere pe loc o lucrare de dizertatie.

Contactat, profesorul a negat ca ar fi avut o astfel de conversatie. Cum nu este prima oara cand Bioterra a fost implicata intr-un scandal ministerul educatiei a trimis o comisie in control.

Ancheta de la Ministerul Educatiei va fi derulata in paralel cu verificarile politistilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO