Acuzatii grave la adresa unui profesor din Pascani. Ce ii propunea unei eleve la telefon. INREGISTRARE AUDIO

Ultima actualizare: 03-04-2017 06:51

Acuzatii extrem de grave aduse de o eleva de clasa a XI-a din Pascani, profesorului ei de educatie fizica.

Tanara spune ca barbatul ar fi sunat-o in repetate randuri si i-ar fi cerut sa se intalneasca cu el, oferindu-se chiar sa-i plateasca iesirile sau sa-i cumpere lucruri scumpe. Conducerea liceului spune ca a mai avut probleme cu profesorul de 56 de ani, iar politia a deschis acum un dosar penal pentru hartuire sexuala.

Pentru a-si sustine acuzatiile pe care i le aduce profesorului de educatie fizica, eleva de clasa a XI-a a prezentat directoarei o inregistrare audio in care se aude cum barbatul care ii face propuneri indecente. Acesta ii cere sa iasa la o cafea in schimbul unor bani sau a unor lucruri. Pus in fata inregistrarilor, profesorul a negat relatia cu adolescenta si a spus ca nu stie ca aceasta era eleva scolii, cu toate ca tanara sustine contrariul.

La cateva zile de la incident au aparut si alte eleve care spun ca si ele ar fi primit avansuri de la acelasi barbat. Cert este ca politistii au deschis un dosar penal in care il cerceteaza pe profesor pentru hartuire sexuala. Acesta a mai fost cercetat si in urma cu 3 ani pentru jigniri aduse elevilor, insa atunci a castigat procesul.

Tot scandalul de la Colegiul Mihail Sadoveanu a plecat de la o inregistrare telefonica facuta de fata abordata intr-un mod indecent de profesorul de sport.

Discutie telefonica
"Vreau sa stiu daca poti sa iesi 4-5 minute undeva la o cafea sa discutam. Eu sunt om in toata firea nu-s un putoi de 25, 21, sunt om in toata firea si am vorbit foarte serios cu tine. Eu am o varsta sunt om serios, imi esti draga, as vrea sa mergem undeva, sa-ti fac un cadou un plovaras, un ceva, un banut. Imi esti draga."

Cu aceasta discutie, tanara de 18 ani a mers la directorul liceului. In fata probelor de necontestat, conducerea colegiului a cerut o ancheta.

Genoveva Serban, directorul Colegiului Mihail Sadoveanu Pascani: "Fata a facut o sesizare, in momentul in care am avut consiliul de administratie si am auzit si inregistrarea consider ca faptele sunt destul de grave si am demarat procedurile."

Dupa ce au inceput procedurile de cercetare a profesorului, au aparut noi plangeri din partea elevelor. Colegii profesorului sustin ca ar fi fost multe tinere abuzate verbal de-a lungul anilor, insa pentru ca barbatul ameninta cu note mici sau cu plangeri in instanta, nimeni nu l-a reclamat pana acum.

Iustin Saraboi, presedintele Consiliului Judetean al elevilor Iasi: "Din cate am inteles presedintele consiliului scolar de aici a primit in jur de patru reclamatii de la eleve. Ieri au venit toate. Astazi am trimis o cerece catre ISJ. Se pare ca elevelor le era frica, au fost sunate dupa program de profesor si au fost invitate in oras."

In fata acuzatiilor grave aduse de catre elevele sale, unele dintre ele minore, profesorul se apara. El spune ca nu a stiut despre tanara care l-a inregistrat ca ar fi fost eleva a scolii. Mai mult atat, barbatul sustine ca totul este pus la cale de doua colege cu care el a avut divergente in trecut.

Petrica Anghelus, profesor de educatie fizica: "Eu nu cred in hartuire sexuala prin telefon fara sa vezi persoana, sa o ameninti, sa-i fii profesor, sa-ti fie subalterna, sa o atingi sa tragi de ea, dar ma rog, astea sunt chestiunile. Imi asum ceea ce am facut."

Adina Lupu, purtator de cuvant al IPJ Iasi: "Politistii au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de hartuire sexuala. Cercetarile continua in cadrul dosarului penal intocmit."

Profesorul Anghelus a mai fost cercetat de superiori si in 2014 cand a fost acuzat de elevi ca ii jignea in timpul orelor. Atunci a castigat procesul din cauza unui viciu de procedura. Acum acesta risca sa-si piarda slujba si sa fie cercetat penal.


 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO