Bilanț dureros după 3 zile de ploaie înghețată. Cum pot fi despăgubiți șoferii


Ultimul update: Luni 28 Ianuarie 2019 20:07
Data publicarii: Luni 28 Ianuarie 2019 17:25
Categorie: Stiri actuale

După trei zile de coșmar într-un București înghețat, autoritățile trag linie și numără miile de intervenții la care au fost chemate de oamenii disperați.

Datele Ministerului de Interne conturează un tablou apocaliptic: în toată țara, s-au prăbușit sub greutatea gheții peste 2200 de copaci și alte mii de crengi. Au avariat sute de mașini, iar pericolul nu a trecut. Țurțuri și bucăți mari de gheață din copaci de pe liniile de înaltă tensiune sau de sub streșini cad peste mașinile în mers sau peste pietoni şi acum.

Cele trei zile de ploaie îngheţată au transformat Capitala într-un decor de sfârşit de lume. Aproape că nu a fost stradă pe care să nu cadă vreun copac din cauza stratului tot mai gros de gheaţă. În toată ţara au fost emise 74 de informări şi atenţionări de fenomene meteo periculoase. Aşa că oamenii au sunat încontinuu la 112. În fiecare zi, peste 8.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi au fost mobilizaţi la intervenţii. Nu a fost de ajuns, iar efectivele au fost suplimentate. Bilanţul Ministerului de Interne număra 2.200 de copaci căzuţi şi 44 de stâlpi prăbuşiţi, care au distrus 363 de autoturisme.

Datele Poliţiei Locale din Capitală arată şi mai rău: peste 2600 de copaci sau crengi de mari dimensiuni prăbuşite, 759 de maşini avariate, nu mai puţin de 95 de stâlpi prăbuşiţi şi aproape 50 de linii electrice avariate.

Iar vestea rea este că arborii se rup şi acum, odată ce vremea s-a încălzit.

Este a patra zi de la prima ploaie îngheţată şi crengile copacilor sunt încă pline de gheaţă. Unele crengi au căzut deja, însă altele deşi sunt rupte au rămas agăţate în copac. Este limpede ce se poate intalmpla, exemplul este chiar aici: maşina peste care au căzut mai multe crengi înghețate.

Pe Bulevardul Decebal, un arbore a căzut peste faţada unui bloc şi terasa unui restautarant. Oamenii s-au chinuit câteva zeci de minute să aducă arborele la pământ.

Luni, în Bucureşti, temperatura a urcat până la 3 grade, iar gheaţa a început să se topească. Peste pietoni şi maşini au căzut de peste tot bucăţi de gheaţă.

Cei care s-au ales cu maşinile avariate şi au doar poliţa RCA, pot să încerca să îşi recupereze pagubele dând în judecată autorităţile locale. Şoferii care au asigurare Casco şi în contract este specificată clauza pentru riscuri de calamităţi naturale, îşi pot repara maşinile în baza poliţei.

Iar şoferii care nu au asigurare facultativă îşi pot asigura maşina ca pe un bun, doar pentru fenomene naturale, cu un preţ mai mic. Asigurarea este valabilă doar pentru momentele în care este parcată la o anumită adresa.

"În momentul în care vreau să activez o asemenea poliţă, declar asiguratorului că mașina este garata în fata imobilului, la o adresă anume. Nu am voie să schimb termenii contractului. Este mult mai ieftin decât Casco", spune Cătălin Codescu, de la Asociația victimelor accidentelor de circulație.

Cei care s-au ales cu maşinile avariate în Sectorul 4 au început să meargă la primărie să ceară despăgubiri, după ce autorităţile au anunţat că le vor acorda.

Despăgubirile se vor face în sectorul 4, în limita totală de 100.000 de euro, atât cât prevede contractul încheiat de ADP cu o firmă de asigurări.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Trenuri anulate sau cu întârzieri mari. Problemele cauzate de gheață continuă
Ploaie de gheață în Capitală. Străzi blocate, tramvaie înțepenite și mașini distruse
VIDEO PROTVPLUS.RO
Simina, fosta soție a lui What's Up, face dezvăluiri la câteva luni de la divorț

Simina: "Cred că într-o zi vine o întrebare dacă este iubire sau obișnuință"


13:55
Accidentele rutiere, tot mai dese în ultimii ani

"Un moment de neatenție la volan poate crea traume ireparabile în familie"


12:16
Daniela Gyorfi, despre operațiile estetice

"Această medicină este o chirurgie și are niște consecințe pozitive, dar poate avea riscuri și complicații"


18:44
Amna a lansat un nou single "Cumpăr timp"

Amna: "Timpul pierdut nu se mai reucperează niciodată"


04:55
Reacția Iuliei Albu după ce s-a scris că a fost terorizată și umilită de iubit

19:43
Oana Lis, prima terapie în calitate de psiholog. Radu Ciucă și Daniel Nicolăină, primii ei pacienți

05:31
Rețeta Chef Hadad, "Porumbel clasic în stil Maroc"

15:26
Chef Hadad izbucnește în lacrimi pentru că Jeremy părăsește competiția

08:17
Primul finalist la Masterchef care se salvează este Ionuț. A reușit să prepare cel mai gustos desert care a fost pe placul juraților

08:31
Roata norocului i-a luat pe concurenți prin surprindere. Ingredientul la care se oprește roata va trebui să devină vedeta farfuriei

04:30