Problema întâmpinată de un bărbat din Galați care a făcut rapelul cu AstraZeneca mai devreme cu 3 săptămâni

Dată publicare: 25-03-2021 08:46
Dată actualizare: 25-03-2021 08:55


Vaccinare

Un bărbat din Galaţi căruia i s-a administrat, la cerere, rapelul cu serul AstraZeneca cu 3 săptămâni mai devreme decât era programat a semnalat, miercuri, faptul că nu i se poate elibera dovada de vaccinare, deşi doreşte să plece din ţară.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Galaţi, Teodora Diaconiţa, bărbatul va primi totuşi o adeverinţă eliberată de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) privind efectuarea rapelului, urmând ca în momentul în care se va împlini termenul de vaccinare, stabilit prin platforma electronică, acesta să îşi printeze singur şi dovada online de vaccinare.

Aceasta a precizat că bărbatul făcuse primul vaccin cu serul AstraZeneca şi era programat pentru rapel, conform platformei electronice, după 8 săptămâni.

Bărbatul a cerut personalului din centrul de vaccinare să i se facă rapelul mai devreme cu 3 săptămâni, pentru că trebuia să plece zilele acestea din ţară şi să revină mult după perioada de 8 săptămâni de la prima doză şi în condiţiile în care în prospectul AstraZeneca se arată că rapelul poate fi făcut la o distanţă de 4-12 săptămâni.

Totuşi, din motive tehnice, platforma de vaccinare din România a generat ca dată a rapelului cu AstraZeneca termenul de 8 săptămâni de la prima doză, fiind o decizie luată unitar, la nivelul întregii ţări.

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO