Prințul Paul e de negăsit. Apropiații spun că ar fi gata să ceară azil politic într-o țară europeană

Ultima actualizare: 28-12-2020 21:03

Prințul Paul a dispărut fără urmă și în ciuda faptului că a fost dat în urmărire internațională nu a fost încă localizat.

Apropiații lui cred că nepotul regelui Carol al II-lea va face orice ca să nu ajungă la închisoare, inclusiv este gata să ceară azil politic într-o țară europeană.

După aproape două săptămâni de la decizia definitivă a Instanței Supreme, prin care a fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare cu executare, Prințul Paul al României este de negăsit. A fost dat în urmărire internațională, însă nici până astăzi nu a fost localizat. Nepotul regelui Carol al II-lea nu s-ar mai afla nici în Portugalia, acolo unde plecase pentru un proces înainte ca judecătorii șă-l condamne pentru afacerile ilegale cu fosta Fermă Regală Băneasa și Pădurea Fundul Sacului din Snagov.

Florin Ghiulbenghian, prieten de familie: „Plecase în Portugalia, unde a deschis un proces de succesiune. Lia a vorbit cu el în ziua deciziei, dar de atunci nu a mai vorbit.”

Reporter: „Se reîntoarce să se predea?”

Prieten de familie: „Nici vorbă.”

Acasă la București, Prințesa Lia și fiul lor au rămas singuri. Spune că nu știe nimic despre locul unde s-ar ascunde Prințul Paul și nici care îi sunt planurile sale de viitor. Apropiații spun însă că este gata să ceară azil politic într-o țară europeană, poate chiar În Luxemburg sau Liechtenstein, monarhii care i-ar fi recunoscut oficial lui Paul statutul de mebru al Casei Regale.

În timp ce Prințul Paul și-a câștigat statutul de fugar și urmărit internațional, soția lui, Prințesa Lia și fiul lor, Carol Ferdinand, sunt nevoiți să părăsească vila impresionantă din Sectorul 2 al Capitalei, în care locuiesc de ani buni și asta pentru că, susțin surse apropiate de familie, după decizia de condamnare nu ar mai avea banii necesari să plătească ratele la bancă.

Dacă va fi găsit și extradat în România, Prințul Paul nu va ispăși întreaga pedeapsă de trei ani și patru luni. Pentru că are 72 de ani el poate fi eliberat din închisoare după ce execută doar o treime din detenție. Între timp însă, va da în judecată România la CEDO, pentru că susține că a fost condamnat pe nedrept.

Iar Prințul Paul nu este singurul condamnat din dosarul Ferma Băneasa dat în urmărire internațională. Oamenii de afaceri israelieni Tal Silberstein și Benny Steinmetz sunt și ei pe lista celor mai căutați europeni, după ce au primit câte cinci ani de închisoare. În cazul lor, Tribunalul din Ierusalim poate decide după o procedură stufoasă, ce durează ani buni, dacă pot sau nu să fie extrădați în România, pentru a ispăși condamnarea, așa cum, cei doi condamnați pot alege să facă închisoare în țara lor natală.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO