Vremea nesperat de caldă i-a ajutat pe fermieri. Ce culeg din solarii în decembrie
Vremea nesperat de caldă i-a ajutat pe fermierii care au solarii. În plină lună decembrie aceştia culeg salată, spanac, ridichi sau ceapă proaspătă.
Cu toate că în unele cazuri preţurile sunt duble față de cele din primăvară producătorii spera că nu vor duce lipsă de clienţi. Mai ales că o salată de verdeţuri proaspete merge perfect cu preparatele tradiţionale de sărbători.
În gospodăria unui fermier din Micești - Alba pare că vine Paştele. Solariile sunt pline de salată şi de ceapă verde.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
O altă familie din Sard adună spanacul din solar.
Vremea nefiresc de caldă din această perioadă le va aduce oamenilor şi un profit bun.
Femeie: "Spanacul e cules numai de o săptămână şi deja se poate culege din nou, e un soi care creşte foarte repede, e gustos. Și mama zice că are 88 de ani da aşa vremuri nu a întâlnit până acum”.
Marius Silcu, Fermier: "Oamenii sunt mulţumiţi că în perioada ăsta mănâncă ceva verde, ceva gustos în loc de carne, punem spanac."
Temperaturile ridicate i-au bucurat şi pe fermierii din Galaţi. Oamenii au reuşit deja să trimită o bună parte din legumele proaspăt culese în hipermarketuri. Ridichile - de pildă - s-au vândut cel mai repede.
Principalul atu al legumelor româneşti este calitatea - susţin fermierii, care spun că nu le tratează cu chimicale.
Valentin Harabagiu, Fermier: ”Astea româneşti nu sunt la fel de frumoase ca alea de afară, pentru că cresc la altă temperatură şi au şi alte condiţii, le şi stropesc. A noastră, dacă în două zile n-ai vândut-o, se strică. Dar a lor durează două săptămâni şi n-au nimic. Deci vă daţi seama cam câte chimicale au în ele.”
Preţurile sunt, în unele cazuri, mai mari acum. Dacă legătura de ceapă porneşte de la 1,5 lei, la fel ca în primăvară, un kilogram de spanac ajunge la 18 lei, adică dublu. Salata se vinde cu până-n 3 lei bucata.
Sursa: Pro TV
Etichete: romania, fermieri, legume, spanac, solarii,
Dată publicare:
28-12-2020 17:23