Mamaia din Viscri care se mandreste cu prietenia printului Charles. "Mama-sa n-are timp de el"

31-05-2013 18:33

Chit ca este in vacanta in Romania, Printul Charles are un program extrem de incarcat. Dupa o noapte de tihna petrecuta la Miclosoara, in conacul contelui Kalnoky - Altetea Sa s-a trezit de cu zori si a pornit spre Viscri, un loc de suflet.

Aici si-a intalnit cea mai buna prietena, careia, ca un gentleman cu sange albastru ce este, ii trimite cand si cand epistole.

In poarta casei sale din Viscri, printul Charles a fost intampinat de Sara, o batranica de 77 de ani, pe care a imbratisat-o.

Prietenia dintre cei doi a inceput in 2000, cand printul a vizitat pentru prima oara acest tinut.

S-au cunoscut la biserica unde doamna i-a fost ghid. Din vorba in vorba, au realizat ca sunt nascuti in aceeasi zi, pe 14 noiembrie.

"Eu nu ii cer nimica si nu vreau sa ma laud cu nimica, dar ne iubim si ne-am pupat si astazi ca... poate mai ceva ca mama-sa, ca aia n-are timp asa de el", declara Sara Dootz.

Doamna Sara recunoaste ca nu a dormit toata noaptea de emotie. Ne povesteste deschis despre relatia speciala dintre ea si viitorul rege al Angliei.

Printul ii scrie - de mana - scrisori in limba engleza, toate cu sigiliul casei regale. Fiica femeii, Caroline Fernolend, se ocupa de fundatia pe care o patroneaza aici printul.

Epistolele vin insotite de cate un borcanel de miere, din productia de la palat.

La schimb, Sara i-a oferit Altetei Sale un borcan de dulceata de rubarbar, facuta chiar de ea, in aceasta primavara.

"Is ca brusturii, rabarbarul si daca nu pui mult zahar ramane acrut asa si natural, fara conservati, natural asa si printului ii place tot ce e natural", spune Sara Dootz.

Printul Charles a ajuns si in satul Archita din judetul Mures, nerabdator sa il intalneasca pe un vechi amic de-al sau, lordul Michael Carrington.

Acesta din urma a ajuns pentru prima data in Romania in 2009 si, fascinat frumusetile locurilor, si-a cumparat trei case, unde vine de cateva ori pe an.

I-a spus printului ca pe viitor poate sa stea in cea mai mare dintre ele. Si aici mostenitorului coroanei a fost rasfatat cu cele mai bune gustari.

''Astazi am discutat despre 2 proiecte importante: sa rezolvam dispensarul din localitate si casa de cultura. Dorim ca in acesta zona sa fie adusi tineri care sa fie pregatiti in domeniul medical", spune Lordul Michael Carrington.

Extrem de generos, printul a donat cinci milioane de lei pentru renovarea bisericii evanghelice din Archita, pe care fundatia patronata de el doreste sa o reintroduce in circuitul Unesco.


VIDEO PROTVPLUS.RO