Ancheta a politiei dupa ce doua persoane au reclamat ca au fost agresate in Capitala de echipe de hingheri

Ultima actualizare: 19-07-2014 07:20

Noi incidente in Bucuresti, intre aparatorii cainilor fara stapan si hingherii de la ASPA.

Cei care vor sa impiedice strangerea maidanezilor de pe strazi, pe motiv ca legea are normele suspendate de curtea de apel, ii urmaresc noapte de noapte pe reprezentantii ecarisajului.

Marti seara, un echipaj de hingheri ar fi sarit pe masina reprezentantului unui ONG si ar fi incercat sa-l agreseze. Acesta era insotit si de un cetatean german venit sa vada modul in care autoritatile romane gestioneaza problema cainilor de pripas.

Reprezentantul unui ONG care apara drepturile animalelor, precum si un cetatean german, care lupta si el pentru protectia cainilor, s-au dus marti seara pe Soseaua Oltenitei, la garajele ASPA, de unde pleaca in teren, masinile cu hingheri. Atunci s-ar fi petrecut primul incident dintre cele doua tabere:

"Am blocat usile, unu m-a rugat sa dau geamul jos, lucru imprudent pe care l-am facut, a venit altul si-a dat pantalonii jos si ne-a arata fundul, altul ne-a scuipat, amenintat", a povestit reprezentantul ONG.

Hingherii au pornit apoi pe strazile Bucurestiului pentru a strange cainii maidanezi, insotiti de politia locala. Numai ca pe o strada intunecata ar fi avut loc un al doilea incident.

"Au sarit pe masina noastra, au sarit pe geam, cu mainile, cu coatele, cu genunchii, cu picioarele, au incercat sa sparga geamul ca sa ajunga la noi. Am fost norocosi sa scapam pentru ca erau 6 hingheri de la Aspa care incercau sa ne atace" a marturisit Viktor Ghepard, de la organizatia Animale Unite Germania.

Cei doi barbati care sustin ca au fost agresati au reusit sa ajunga cu masina intr-o benzinarie si acolo au chemat politia. Razvan Bancescu, presedintele ASPA, spune ca nimic din cele relatate nu ar fi adevarat.

"Am vorbit cu baietii mi-au spus ca ei nu au avut parte de niciun incident iar apoi m-am uitat pe siteul lor unde se plang ca 7 persoane mascate i-au agresat", a sustinut Razvan Bancescu, coordonatorul de proiect al Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA).

In urma plangerii depuse de reprezentantul ONG-ului si de cetateanul neamt, politia a deschis un dosar de cercetare penala si vor verifica acuzatiile aduse de iubitorii de animale. In plus, vor identifica si hingherii care i-ar fi atacat.

In ultima saptamana, s-au petrecut mai multe astfel de scandaluri, intre angajatii ecarisajului si aparatorii animalelor, care considera ca stragerea maidanezilor de pe strazi este ilegala. Au avit loc inclusic tamponari in trafic si incaierari violente.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO