Primul caz de infectare cu virusul West Nile, confirmat la Galati

×
Codul embed a fost copiat

Ministerul Sanatatii a anuntat, joi, ca in judetul Galati a fost confirmat primul caz de infectie cu virusul West Nile, la o femeie in varsta de 37 de ani, starea acesteia fiind buna.

Primul caz de infectie cu virusul West Nile din acest sezon a fost confirmat in Romania la o luna de la punerea in functiune a sistemului de supraveghere privind aceasta maladie, a declarat pentru Mediafax consilierul ministrului Sanatatii, Geza Molnar.

El a precizat ca este vorba despre o femeie 37 de ani, din judetul Galati, internata in spital, starea acesteia fiind buna.

Care sunt simptomele si cum puteti trata virusul West Nile

"Femeia este in spital, dar nu exista niciun risc vital. Sistemul de supraveghere a infectiei a fost activat in urma cu o luna, acesta fiind primul caz in acest sezon", a precizat Geza Molnar.

Citește și
West Nile
Inca 3 cazuri de West Nile confirmate in Romania
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat

"Nu este o boala care sa se transmita de la om la om, ci numai prin muscatura tantarului", a precizat Geza Molnar.

Cele mai afectate zone sunt in general cele de pe malul Dunarii, Tulcea, Galati si Ialomita. Geza Molnar a tinut sa precizeze ca nu se poate vorba despre o epidemie, ci doar de un caz punctual.

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Invazie de tantari in Bucuresti. Cum scapati de intepaturile care aduc virusul West Nile
Invazie de tantari in Bucuresti. Cum scapati de intepaturile care aduc virusul West Nile

Ajutati de ploile din ultima vreme, tantarii s-au inmultit si ne strica somnul. Roiuri intregi au cucerit si Bucurestiul plin de balti si gunoaie, iar acum bazaie prin toate casele pe unde au putut intra in voie.

Inca 3 cazuri de West Nile confirmate in Romania
Inca 3 cazuri de West Nile confirmate in Romania

Ministerul Sanatatii a confirmat astazi inca trei cazuri de imbolnavire cu virusul West Nile, numarul total ajungand pana in prezent la 41.

Inca 5 cazuri de infectare cu virusul West Nile! 25 in total
Inca 5 cazuri de infectare cu virusul West Nile! 25 in total

Alte cinci cazuri noi de infectare cu virusul West Nile au fost confirmate in judetele Ialomita, Iasi si Constanta, astfel ca numarul total al imbolnavirilor a ajuns, joi, la 25, a anuntat Ministerul Sanatatii.

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu este nevoie de legislaţie suplimentară" pentru ca Iohannis să candideze la Senat. Mesaj pentru PNL

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că este nevoie de legislaţie suplimentară pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să poată candida pentru un post de parlamentar.

Roxana Mînzatu dezvăluie că vine
Roxana Mînzatu dezvăluie că vine "dintr-o familie foarte amărâtă". De ce s-a înscris în PSD pe vremea lui Iliescu

Propusă pentru funcţia de vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, Roxana Mînzatu, a dezvăluit, că provine dintr-o familie săracă și social-democrată ”până la sânge”.

 

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.