Primele arestari in dosarul privatizarii statiunii Baile Herculane. Cum s-au vandut pe preturi de nimic cladiri de patrimoniu
Omul de afaceri Iosif Armas, care a detinut aproape 90 la suta din proprietatile statiunii Baile Herculane, a fost retinut in joi dimineata, in dosarul devalizarii statiunii.
Omul de afaceri Iosif Armas, care a detinut aproape 90 la suta din renumita statiune, a fost arestat preventiv dupa ce a fost acuzat de procurorii DIICOT ca a vandut ilegal 21 de proprietati ale Hercules SA bai termale, hoteluri si paduri. Dupa gratii au ajuns si cei care l-au ajutat sa le vanda.
Retinut pentru 24 de ore, omul de afaceri Iosif Armas a aflat ca ramane in arest 30 de zile. Anchetatorii sustin ca el este principalul suspect in vanzarea pe bucati a statiunii Baile Herculane. Armas era cel care controla societatea comerciala care detinea majoritatea actiunilor. Ca sa o poata instraina, procurorii sustin ca Armas a inceput sa ia imprumuturi fictive de la cei pe care i-a cooptat in grupul infractional, iar dobanzile erau si de 600 %. Nu restituia banii si era executat silit. De exemplu, "SC HERCULES SA este executata silit pentru imobilul "Baia Termala HEBE", pretul de adjudecare fiind de doar 68.000 lei (aproximativ 18.000 de euro). Ulterior, imobilul este vandut cu suma de 200.000 de euro, adica de 12 ori mai mult decat pretul de achizitie, se arata in rechizitoriu.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Dupa acest scenariu, spun anchetatorii, ar fi fost vandute 21 de proprietati, printre care hotelurile Apolo, Roman, Decebal, Traian si Hercules, Baile Neptun si Cazinoul. In ciuda problemelor, directorii statiunii continuau sa fie platiti regeste.
Procurori: "Au fost mentinute in societate persoane apropiate membrilor grupului infractional, acestea fiind remunerate la valori superioare celor existente pe piata economica. In cazul factorilor de conducere valoarea salariului depasea cu aproximativ 400% valoarea salariului mediu pe economie."
Procurorii mai spun ca Iosif Armas conducea reteaua infractionala.
Procurori: "Precizam ca acesta s-a impus in calitate de lider nu pentru ca ar fi fost in masura sa inspire teama sau respect si nici pentru ca ar fi avut putere financiara. Acesta s-a impus ca lider in virtutea functilor pe care le detinea in cadrul societatilor implicate in activitatea infractionala."
Atat Armas cat si presupusii sai complici, 5 la numar, sunt arestati.