Primele masuri luate in cazul copilului mort la nastere, in Targu Jiu. Medicul, suspendat din garzi


Ultimul update: Vineri 20 Septembrie 2013 06:52
Data publicarii: Marti 17 Septembrie 2013 08:12
Categorie: Stiri actuale

Conducerea spitalului din Targu Jiu, unde la sfarsitul saptamanii trecute un bebelus a murit la nastere, a luat prima masura in acest caz.

Medicul care a asistat-o pe mama a fost suspendat din garzi, ceea ce il lasa fara o mare parte din veniturile de pana acum.

In plus, el este si anchetat, insa toate acestea nu-i multumesc pe parintii bebelusului. Acestia spun ca nimic nu poate compensa pierderea copilului pe care il asteptau de opt ani.

Medicii legisti au descoperit ca bebelusul a murit la nastere, intrucat a avut cordonul ombilical infasurat de doua ori in jurul gatului. Medicul care a asistat-o pe mama la nastere spune ca nu a stiut acest lucru, pentru ca nu i-a facut nicio ecografie.

Catalin Mogos, tatal bebelusului: "Ii ceruram si azi ecografe si nimic, sa ne arate si noua un ecograf ca era copilul mort. Nu era vorba nici de bani, nici de nimic, e doar dezinteres total".

"Sa ajungi sa spui ca n-a stiut de fapt domnul doctor ca e cordonul in jurul gatului, cum e posibil asa ceva? zicea ca n-a stiut, ca ea trebuia sa-i spuna doctorului", spune bunica.

Medicul incriminat nu a vrut sa ofere niciun punct de vedere. Conducerea Spitalului din Targu Jiu a decis sa-i retraga acestuia dreptul de a face garzi pe o perioada nedeterminata. In plus, pe langa ancheta politiei, este in derulare si una administrativa.

Cristi Vladoianu, managerul Spitalului Judetean de Urgenta din Targu Jiu: "Am sesizat Colegiul Medicilor pentru a obtine o opinie stiintifica si a solutiona cazul".

Catalin Mogos, tatal bebelusului: "Pe mine va dati seama ca nu ma multumeste ca-l suspenda pe el trei zile, trei luni sau trei ani. Pe copilul meu nu-l mai aduce nimeni si nimic inapoi si el nu vrea sa-mi dea nicio explicatie".

Acum parintii se pregatesc sa-si inmormanteze fetita pe care au asteptat-o opt ani de zile.

Un catel din SUA l-a salvat pe un bebelus care era abuzat. Cum a demascat-o pe bona care il maltrata
VIDEO PROTVPLUS.RO