Primele masuri luate in cazul celor 24 de decese provocate de Alcofarm. 6 persoane, duse la audieri
Procurorii si politistii din Bucuresti incearca sa gaseasca vinovatii pentru moartea a 24 de oameni ucisi de Alcofarm, o solutie antiseptica pentru piele care contine alcool metilic.
Produsul contrafacut era vandut in mai multe judete din tara. In acele locuri au descins in marti dimineata anchetatorii. Sase persoane au fost ridicate si duse la audieri.
Autoritatile spun ca sticlele de Alcofarm vandute pe piata aveau etichete false si nimeni nu stia ca au in compozitie o substanta toxica.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Ancheta procurorilor bucuresteni a vizat Capitala si trei judete: Ilfov, Bistrita-Nasaud si Bihor. Erau in cautarea documentelor si a suspectilor iresponsabili care au produs o substanta care ucide oameni si au vandut-o ca pe o solutie antiseptica pentru piele.
Vicentiu Razvan Gherghe, Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti: "Au fost efectuate 18 perchezitii domiciliare si la sediile sociale ale societatilor implicate, iar documetele si obiectele ridiate de la locatia respetiva urmeaza sa fie analizate".
Este vorba de produsul numit Alcolfarm care a impanzit micile magazine satesti in special in judetul Bihor. 24 de persoane au murit din cauza acestui produs, dupa ce l-au baut. Continea alcool metilic, o substanta care ucide. Anchetatorii spun ca pe eticheta era trecut in mod mincinos faptul ca produsul contine alcool etilic.
Dr. Mihai Onciu, director Serviciul de Medicina Legala Constanta: ''Are un gust placut, poate fi ingerat fara sa realizezi. Metanolul este insa extrem de periculos si produce orbirea".
Marti, sase persoane au fost duse la audieri. Pentru trei dintre ele procurorii au inceput deja urmarirea penala. Functionau intr-o retea, spun anchetatorii, iar rolul principal il avea administratorul unei firme din Ilfov. Ar fi produs 66.000 de sticle care au intrat pe piata fara avize. Pentru credibilitate, cred procurorii, a fost folosita o marca ce exista deja pe piata.
Vicentiu Razvan Gherghe, Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti: "Alcoolul respectiv figura ca fiind produs la o societate care din 2011 era inactiva".
Inca de acum o luna inspectorii de sanatate publica au incercat sa retraga toate produsele Alcofarm de pe piata.