Cum s-au desfășurat primele concerte din România după relaxarea restricțiilor

Ultima actualizare: 07-06-2020 09:18

Odată cu măsurile de relaxare, au apărut și evenimentele artistice cu care eram obișnuiti în trecut.

În acest weekend au avut loc primele concerte în aer liber, iar după o lungă perioadă de așteptare, artiştii şi publicul au participat cu mult entuziasm.

Formaţii de renume, precum Vița de Vie, Fără Zahar, Cargo şi TM Groove, au urcat pe scenă, însă în fața lor s-au aflat doar câteva sute de spectatori. 

Autoritățile au luat măsuri de siguranţă, iar scaunele s-au aflat la 1,5 metri distanță unul de celalalt. De altfel, fiecărui spectator i s-a măsurat temperatura.

În Cluj-Napoca a avut loc un concert în premieră, iar fanii au fost nevoiți să respecte anumite reguli.

Lucian, organizator: "Este primul eveniment, e ca prima relație, plin de multe emoții și multe necunoscute pentru că nu știm exact cum o să se comporte consumatorul pentru o perioadă de genul ăsta. Este un experiment atât pentru noi, cât și pentru ei."

Trupa Fără Zahar: "Ne bucurăm că s-a reînceput cu concertele, pentru că de undeva trebuia să se înceapă. Ducem o mare lipsă de feedback. Noi ne hrănim din energia publicului, suntem niște vampiri energetici muzicali."

Fiecare participant a stat într-o zonă marcată, la distanță față de persoana de lângă el. La intrare, tututor le-a fost măsurată temperatura și s-au împărțit măști și mănuși celor care nu aveau.

Adrian Deac, organizator: "Multe restricții ne vin greu acum la început, dar urmează să ne obișnuim cu ele și probabil că la următoarele petreceri va fi ceva normal."

Reporter: Cum este să stai în "pătrațica" ta?
Spectator: La distanță (n.r. râde), este bine, nu se bagă lumea în sufletul tău.

Spectator: "La un moment dat tot o să trebuiască să ajungem să ne adaptăm situației actuale, nu vom putea sta la nesfârșit în case."

Petrecerile au continuat și în Piața Unirii, acolo unde trupa Vita de Vie a susținut un concert, la care oamenii au stat pe scaune distanțate la 2 metri. Au primit apă și energizante, iar la intrare, după ce li s-a luat temperatura, au primit măști de protecție.

Dacă lucrurile vor merge bine, organizatorii evenimentelor spun că vor continua să organizeze petreceri în aer liber.

Rockerii din Timișoara s-au aflat și ei aseară într-o situație inedită: au participat la primul concert rock la care nu au avut voie să se ridice de pe scaune.

Toată Piața Libertății a fost închisă, iar în mijlocul ei organizatorii au montat scaune, aflate la distanță unul de altul.

Spectator: "Păcat că nu e ca de obicei, stăm pe scaune, ciudat un pic la un concert rock să stai pe scaun, dar e bine."

După aproape trei luni de pauză, fanii celor două trupe renumite au putut să le vadă din nou live. Primăria a pus la dispoziție 500 de bilete gratuite și s-a mers pe principiul ”primul venit, primul servit”. Toate s-au epuizat după numai câteva ore.

Spectator: Eu fiind un fel de fan al concertelor și al petrecerilor, de la o vârstă atât de mică, am suferit destul de mult. Și faptul că pot fi aici și mă pot bucura de această muzica, care e foarte frumoasa, mă face foarte fericit.
Reporter: Este dificil să stai jos la un concert rock?
Spectator: Da, foarte dificil!

Pentru artiști, lunile de restricții au fost un adevărat chin.

Reporter: Revine ușor-ușor viață la normal?

Adrian Bărar, liderul formației Cargo: Asta ne-am dorit cu toții. Pentru că pe mine, cel puțin, perioada asta de un fel de închisoare la domiciliu m-a dărâmat total. Și psihic, dar și faptul că suntem o trupa cu o activtate bogată și atunci dintr-o dată să stai și să ramâi pe acasă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO