Cum s-au desfășurat primele concerte din România după relaxarea restricțiilor

×
Codul embed a fost copiat

Odată cu măsurile de relaxare, au apărut și evenimentele artistice cu care eram obișnuiti în trecut.

În acest weekend au avut loc primele concerte în aer liber, iar după o lungă perioadă de așteptare, artiştii şi publicul au participat cu mult entuziasm.

Formaţii de renume, precum Vița de Vie, Fără Zahar, Cargo şi TM Groove, au urcat pe scenă, însă în fața lor s-au aflat doar câteva sute de spectatori. 

Autoritățile au luat măsuri de siguranţă, iar scaunele s-au aflat la 1,5 metri distanță unul de celalalt. De altfel, fiecărui spectator i s-a măsurat temperatura.

În Cluj-Napoca a avut loc un concert în premieră, iar fanii au fost nevoiți să respecte anumite reguli.

Citește și
Formația Take That
Robbie Williams s-a reunit cu foștii săi colegi de la Take That, pentru un concert caritabil de la distanță

Lucian, organizator: "Este primul eveniment, e ca prima relație, plin de multe emoții și multe necunoscute pentru că nu știm exact cum o să se comporte consumatorul pentru o perioadă de genul ăsta. Este un experiment atât pentru noi, cât și pentru ei."

Trupa Fără Zahar: "Ne bucurăm că s-a reînceput cu concertele, pentru că de undeva trebuia să se înceapă. Ducem o mare lipsă de feedback. Noi ne hrănim din energia publicului, suntem niște vampiri energetici muzicali."

Fiecare participant a stat într-o zonă marcată, la distanță față de persoana de lângă el. La intrare, tututor le-a fost măsurată temperatura și s-au împărțit măști și mănuși celor care nu aveau.

Adrian Deac, organizator: "Multe restricții ne vin greu acum la început, dar urmează să ne obișnuim cu ele și probabil că la următoarele petreceri va fi ceva normal."

Reporter: Cum este să stai în "pătrațica" ta?
Spectator: La distanță (n.r. râde), este bine, nu se bagă lumea în sufletul tău.

Spectator: "La un moment dat tot o să trebuiască să ajungem să ne adaptăm situației actuale, nu vom putea sta la nesfârșit în case."

Petrecerile au continuat și în Piața Unirii, acolo unde trupa Vita de Vie a susținut un concert, la care oamenii au stat pe scaune distanțate la 2 metri. Au primit apă și energizante, iar la intrare, după ce li s-a luat temperatura, au primit măști de protecție.

Dacă lucrurile vor merge bine, organizatorii evenimentelor spun că vor continua să organizeze petreceri în aer liber.

Rockerii din Timișoara s-au aflat și ei aseară într-o situație inedită: au participat la primul concert rock la care nu au avut voie să se ridice de pe scaune.

Toată Piața Libertății a fost închisă, iar în mijlocul ei organizatorii au montat scaune, aflate la distanță unul de altul.

Spectator: "Păcat că nu e ca de obicei, stăm pe scaune, ciudat un pic la un concert rock să stai pe scaun, dar e bine."

După aproape trei luni de pauză, fanii celor două trupe renumite au putut să le vadă din nou live. Primăria a pus la dispoziție 500 de bilete gratuite și s-a mers pe principiul ”primul venit, primul servit”. Toate s-au epuizat după numai câteva ore.

Spectator: Eu fiind un fel de fan al concertelor și al petrecerilor, de la o vârstă atât de mică, am suferit destul de mult. Și faptul că pot fi aici și mă pot bucura de această muzica, care e foarte frumoasa, mă face foarte fericit.
Reporter: Este dificil să stai jos la un concert rock?
Spectator: Da, foarte dificil!

Pentru artiști, lunile de restricții au fost un adevărat chin.

Reporter: Revine ușor-ușor viață la normal?

Adrian Bărar, liderul formației Cargo: Asta ne-am dorit cu toții. Pentru că pe mine, cel puțin, perioada asta de un fel de închisoare la domiciliu m-a dărâmat total. Și psihic, dar și faptul că suntem o trupa cu o activtate bogată și atunci dintr-o dată să stai și să ramâi pe acasă.

Citește și...
Untold, Neversea, Electric Castle, Summer Well și Jazz in the Park au fost amânate pentru 2021
Untold, Neversea, Electric Castle, Summer Well și Jazz in the Park au fost amânate pentru 2021

Organizatorii festivalurilor Untold și Neversea au anunțat, marți, că evenimentele programate în această vară au fost amânate pentru 2021, din cauza restricțiilor impuse de autorități, ca urmare a pandemiei de Covid-19.

Robbie Williams s-a reunit cu foștii săi colegi de la Take That, pentru un concert caritabil de la distanță
Robbie Williams s-a reunit cu foștii săi colegi de la Take That, pentru un concert caritabil de la distanță

Cântărețul Robbie Williams s-a reunit cu foștii săi colegi de la Take That pentru un eveniment unic.

David Guetta organizează concerte online. Când va putea fi urmărit de români
David Guetta organizează concerte online. Când va putea fi urmărit de români

Cunoscutul DJ David Guetta s-a adaptat noilor condiții și nu mai susține concerte pe stadioane sau pe plaje, ci pe internet. Iar fanii dansează din camerele lor și îi transmit mesaje pe rețelele sociale.

Recomandări
Criza gazelor s-ar putea agrava anul viitor în Europa, după folosirea rezervelor în iarnă
Criza gazelor s-ar putea agrava anul viitor în Europa, după folosirea rezervelor în iarnă

Europa s-ar putea confrunta cu o criză energetică şi mai acută anul viitor, după ce va utiliza rezervele de gaze naturale pentru a trece de frigul acestei ierni, a declarat miercuri şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie (AIE), transmite Reuters.

"e-Estonia, model pentru viitor". Cum au ajuns elevii estonieni cei mai buni din lume. "Educația e a doua noastră religie"

Educația este foarte importantă pentru estonieni și asta se vede an de an, când elevii din această țară ies mereu pe primele locuri la testele PISA, cele care măsoară nivelul de pregătire și de înțelegere a cunoștințelor.

Un eurodeputat german critică România: „Cum n-a fost nimeni atent când a aderat această țară la UE?”
Un eurodeputat german critică România: „Cum n-a fost nimeni atent când a aderat această țară la UE?”

Guvernele Uniunii Europene vor vota în decembrie cu privire la aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen.