Primele concluzii ale anchetatorilor după moartea lui Alexandru, adolescentul împușcat la periferia Romei
Anchetatorii italieni au primele concluzii după moartea violentă a lui Alexandru, băiatul român de 14 ani împușcat în parcarea unei stații de metrou de la marginea Romei.
Adolescentul, care era însoțit de tatăl său vitreg, ar fi căzut victimă unui conflict între două bande rivale. Carabinierii merg pe mai multe piste și iau în calcul inclusiv o dispută legată de droguri. Atenţie, urmează informații care vă pot afecta emoțional.
Este durere și revoltă în comunitatea românească din Monte Compatri, o mică localitate de la periferia Romei, după moartea lui Alexandru, un băiat de 14 ani împușcat mortal în acest weekend.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Acum, prietenii lui, dar și oamenii din zonă și-au făcut curaj să vorbească și spun că, noaptea, cei care locuiesc acolo nu îndrăznesc să mai iasă din case. Alexandru, împreună cu tatăl său vitreg au mers într-un bar de la marginea Romei. Acolo ar fi izbucnit un conflict între cele două grupuri rivale.
Două ore mai târziu, cele două găști s-au întâlnit în zona stației de metrou Pantano din Monte Compatri, și au fost trase mai multe focuri de armă dintr-o mașină. Alexandru a fost împușcat în abdomen și în picior și a murit la scurt timp după incident. Totul s-a petrecut chiar sub ochii tatălui său vitreg.
Francesco Ferri, primar Monte Compatri: „Ne şochează pe toți, pe mine în calitate de primar, dar și toată comunitatea din Monte Compatri. Ne-am pus la dispozia procurorilor și autorităților judiciare. Le-am pus la dispoziţie și imaginile din sistemul nostru de supraveghere video"
Localnicii spun că zona este controlată, seara, de grupuri infracționale.
Femeie: „Luptele astea între bandele de români, moldoveni, albanezi au fost dintodeauna,
dar în ultima vreme s-a transformat în Vestul Sălbatic. Ne e e teamă să ieşim seara din casă."
Tânăr: „Mai mult decât orice, ne aflăm la periferie, și sunt abandonate, așa sunt toate zonele astea. E plin de oameni răi și nu se poate face nimic."
Nu este clar, pentru moment, care sunt legăturile între adolescent, tatăl său vitreg și grupurile între care a izbucnit scandalul. Presa din Italia a relatat pe larg despre această tragedie și vorbește despre desele reglări de conturi între bande rivale, în această zonă de la perifieria Romei.
Alexandru era elev în clasa a VIII-a a institutului "Domenico Savio" și era pasionat de istorie și fotbal. Se mutase în Monte Compatri în urmă cu 2 ani, acolo unde locuia cu mama, tatăl vitreg și cei doi frați mai mici. În locul în care tânărul a fost ucis, s-au adunat o mulțime de oameni. Unii au vorbit cu noi dar, de teamă, au preferat să rămână anonimi.
„Era o persoană bună, dar cu timpul s-a schimbat din cauza unor prieteni care erau foarte diferiți de el, a frecventat persoanele greșite. El a fost prins în mijlocul unor chestii cu care nu avea nimic de-a face" spune un prieten al tânărului ucis.
„Pe Alexandru îl știu de la școală. Era un copil foarte liniștit, nu era rău. Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat" spune altcineva.
Psihologii spun că părinții trebuie să fie atenți cu tinerii care își schimbă total mediul în care trăiesc, mai ales când ajung ca adolescenți într-o țară străină. Iar anturajul trebuie controlat.
Lenke Iuhos, psiholog: „Copiii se împrietenesc foarte ușor, pentru că este o caracteristică a vârstei să îți faci foarte multe prietenii, fără a analiza caracteristicile grupului. Nu au acea capacitate de a evolua situațiile de risc, de pericol."
Anchetatorii merg acum pe mai multe piste. Una dintre ele ar fi o dispută legată de droguri. Iau în calcul însă și un jaf legat de o presupusă datorie.
Reporteri: Oana Ursanu, Adina Timiș, Răzvan Dan, Claudia Nițoi, Geanina Panait