Primarul din Sfântu Gheorghe, amendat pentru că nu a arborat tricolorul

Ultima actualizare: 19-03-2020 15:54
tricolor
Agerpres

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad (UDMR) a fost amendat cu suma de 5.000 de lei de către Prefectura Covasna, pentru că nu a respectat prevederile legale şi nu a arborat drapelul României.

Tricolorul ar fi trebui arborat alături de steagurile roşu-alb-verde, de Ziua maghiarilor de pretutindeni, sărbătorită pe 15 martie.

Prefectul judeţului Covasna, Iulian Todor, menţionează, într-un comunicat de presă postat pe site-ul instituţiei, că este "profund dezamăgit" de atitudinea primarului, care nici în momentele critice generate de epidemia de coronavirus nu a înţeles să respecte legile ţării.

"În contextul actual în care ne confruntăm cu o pandemie la nivel mondial, când toate autorităţile statale din lume iau măsurile cele mai bune pentru stoparea răspândirii Covid-19, duşmanul nevăzut şi neprevăzut al fiinţei umane, sunt profund dezamăgit de atitudinea unui lider local, care nu a înţeles nici în aceste momente că respectarea legilor ţării este contextul în care se poate convieţui în linişte şi pace pentru toţi cetăţenii judeţului'', se afirmă în comunicatul Instituţiei Prefectului.

Pe fondul anulării evenimentelor publice din această perioadă dificilă, cu scopul umanitar de a preveni răspândirea virusului ucigaş Covid 19, primarul municipiului Sfântu Gheorghe a ales să încalce din nou legea, la fel cum a făcut-o în fiecare din ultimii ani, (fapt pentru care a fost şi sancţionat, dealtfel), să nu arboreze drapelul României alături drapelul Ungariei în număr egal de exemplare cu acesta din urmă, conform prevederilor legale, în centrul municipiului reşedinţă de judeţ, cu ocazia sărbătoririi Zilei Maghiarilor de Pretutindeni", continuă comunicatul.

Iulian Todor a adăugat că este convins că dacă s-ar fi respectat prevederile legii, importanţa evenimentului nu ar fi scăzut.

"Nu pot să cred că dacă s-ar fi respectat prevederile legii, importanţa evenimentului ar fi scăzut în semnificaţie. Probabil că la mijloc sunt alte interese. Desigur nu în interesul locuitorilor judeţului şi respectiv al municipiului Sfântu Gheorghe, pentru care îmi exprim respectul şi le mulţumesc pentru înţelegerea de care au dat dovadă, urmând indicaţiile autorităţilor în scopul prevenirii şi combaterii noului coronavirus. Drept urmare Prefectul judeţului Covasna, garantul respectării Constituţiei şi a legilor ţării, a aplicat primarului, în temeiul prevederilor legale, sancţiunea contravenţională prevăzută pentru fapta săvârşită", se arată în comunicat.

Primarul Antal Arpad (UDMR) a postat comunicatul pe pagina sa de facebook cu comentariul: "Prefectul judeţului Covasna nu şi-a dat seama că duşmanul este coronavirusul, nu maghiarii. Ceea ce nu îmi dau seama, totuşi, este ce legătură au steagurile cu prevenirea sau chiar răspândirea epidemiei? Citiţi mai jos comunicatul prefectului. Sunt curios, cine ce părere are. Eu spun doar atât: #staiacasa".

Primarul Antal Arpad a mai fost amendat din acelaşi motiv şi în anul 2018, de fostul prefect Sebastian Cucu. Antal Arpad a contestat sancţiunea pe considerentul că steagurile roşi-alb-verde pe care le-a arborat în oraş nu reprezentau steagul Ungariei, ci al maghiarilor de pretutindeni, dar anul trecut Tribunalul Covasna a dat o sentinţă definitivă în favoarea Prefecturii, obligându-l pe primar să plătească amenda.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 19.00 – 22 Octombrie 2021

45:51
Alt Text!
La Măruță
La Maruta – 22 Octombrie 2021

01:26:33
Alt Text!
Doctor de bine
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog imunolog: ”Limităm infecțiile respiratorii dacă aerisim și dezinfectăm suprafețele

15:34
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!