O invatatoare din Buzau, acuzata ca a invinetit fata unui elev: "Cand l-am atins, s-a intamplat sa-i curga sange din nas"

Ultima actualizare: 17-06-2016 00:22
O invatatoare din Buzau, acuzata ca a invinetit fa...
O invatatoare din Buzau, acuzata ca a invinetit fa...

Incident grav la o scoala din Buzau. Un elev de clasa a III-a a ajuns acasa cu fata plina de vanatai dupa ce - sustine el - a fost lovit de invatatoare.

Incidentul ar fi avut loc la cursul de matematica, dupa ce copilul ar fi vorbit in timpul orei cu o colega, iar dascalul a vrut sa il pedepseasca. Cazul este cercetat acum de Inspectoratul Scolar, dar si de Politie.

Elevul de clasa a III-a a fost lovit de invatatoare pentru ca nu ar fi fost atent la ora - sustin parintii baiatului. Intial, doamna de la catedra l-a dat afara din clasa, dar cand si-a dat seama ca nu a procedat corect, l-a apucat de mana si l-a tras inapoi in sala de curs. Scena a fost suprinsa de camerele de supraveghere.

Elevul le-a povestit parintilor ca dupa ce l-a tras in clasa, invatatoarea a inceput sa il bata.

Laniard Vatafu, tatal elevului: "Mi-a zis copilul ca in ora de matematica a venit o colega a lui sa il intrebe de un exercitiu, el i-a explicat acolo exercitiu acela dupa aia a venit doamna la el si l-a pocnit cu pumnul in fata. Doamna invatatoare a recunoscut ca l-a batut."

Daca initial, invatatoarea a recunoscut incidentul, ulterior a incercat sa isi nuanteze faptele.

Cristina Muntianu Barlaboi, invatatoare: "Acest elev m-a suparat. Am considerat sa il trimit afara ca sa se racoreasca. Constientizand ca de fapt nu avem voie sa pedepsim si stiam ca nu e voie, l-am tras de mana. Nu l-am lovit, doar l-am tras de mana."

Parintii copilului spun ca nu este prima data cand invatatoarea ar fi agresiva cu fiul lor.

Ileana Gheorghe, mama elevului: "Cand l-a mai lovit tot asa i-au ramas semne pe fata, i-a dat si sangele pe nas. Eu am zis ca nu o sa se mai intample, dar acum a doua oara nu mi se pare corect."

Cristina Muntianu Barlaboi, invatatoare: "Nu este vorba de bataie. Pur si simplu nu am stiut cum sa il linistesc la un moment dat si am interactionat cu el si cand l-am atins pur si simplu s-a intamplat ca lui sa ii curga sange dintr-o nara."

In urma incidentului, conducerea scolii unde invata elevul dar si Inspectoratul Scolar din Buzau au inceput anchete.

Nicoleta Sarafoleanu, directoarea scolii "Dionisie Romano" Buzau: "Au fost deja luate declaratii de toate partile, au fost inregistrate documente, comisia este in cercetare si in pronuntare."

Florina Stoian, sefa Inspectoratului Scolar Buzau: "Doamna invatatoare a recunoscut initial, ulterior a mai nuantat afirmatiile. Parintii sunt indreptatiti sa isi ceara drepturile, iar gestul invatatoarei nu are nicio justificare."

Cazul este cercetat si de politisti.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO