Primarul Capitalei s-a suparat pe criticii sai: "Vin dintr-o familie de sportivi, nu primesc lectii de la o firma privata"

Ultima actualizare: 29-07-2016 07:20
Gabriela Firea

Gabriela Firea isi apara decizia de a interzice manifestarile de pe Bulevardul Kiseleff si se plange ca la acestea veneau putini oameni, care mai si beau bere.

 Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a reactionat, marti, la adresa celor nemultumiti ca a interzis manifestarile sportive pe bulevardul Kiseleff, afirmand ca nu primeste lectii de la o firma care "se incapataneaza sa tina cinci persoane" pe aceasta strada "blocand sute de mii de oameni".

"Sunt un om care s-a educat, s-a format 20 de ani intr-o familie de sportivi. Fostul meu sot, Dumnezeu sa-l odihneasca, antrenor de atletism, profesor de sport, Razvan Firea a pregatit talente in acest domeniu. Mama sa, Elena Firea, profesor, antrenor cunoscut de toata lumea sportiva. Fostul meu socru, Victor Firea - campion. Asa ca cred ca nu trebuie sa primesc lectii de la o firma privata care se incapataneaza sa tina cinci persoane care sa joace ceva pe Kiseleff blocand sute de mii de oameni care merg poate chiar la activitati sportive", a spus Firea, la Palatul Parlamentului, in cadrul forumului ''Sportul - disciplina cheie pentru dezvoltarea personala''.

Ea a sustinut ca organizatorii, daca doresc sa promoveze sportul, nu ar trebui sa se prevaleze de un anumit spatiu, ci sa gaseasca solutii.

"Am devenit o persoana 'controversata' in Bucuresti din punct de vedere al sustinerii activitatii sportive pe bulevardul Kiseleff. (...) Cand militezi pentru o activitate sportiva, gasesti solutii pentru a desfasura acea activitate si nu te prevalezi doar de un spatiu sau altul. Daca, in schimb, in spatele activitatii sportive sunt interese comerciale, intram intr-o alta zona", a mai spus edilul Capitalei.

Gabriela Firea a precizat ca face aceste declaratii pentru ca are "un of" si "au durut-o" acuzatiile ca nu ar sustine sportul, intrucat, a adaugat ea, l-a indragit dintotdeauna si a crescut intr-o familie de sportivi.

In opinia sa, se poate face sport "in conditii extraordinare" in parcuri, spatii verzi, curtile scolilor si liceelor, dar si in alte locuri.

"Le-am identificat si le-am oferit acestui organizator, care consider ca nu e interesat de sport pentru ca ar fi preluat una dintre locatiile oferite gratuit de catre municipalitate. A dorit neaparat sa aiba bannere cu sponsori pe bulevardul Kiseleff, ceea ce este o afacere care nu are legatura cu activitatea sportiva", a sustinut Firea.

Primarul Bucurestiului a adaugat ca organizatorii evenimentului "mai mult de business decat sportiv" nu au respectat contractul semnat cu autoritatile locale si ca persoana sa este, de fapt, "tinta unei campanii de presa platita cu bani grei".

"Aceasta societate comerciala nu si-a respectat termenii contractuali la care s-a angajat in ceea ce priveste protocolul semnat cu Primaria Capitalei. In acest document (...) organizatorii s-au angajat sa vina in acest spatiu 5.000 de sportivi amatori intr-un weekend care sa faca sport pe Kiseleff. Nu au fost decat maximum cateva zeci de persoane. S-au angajat sa puna la dispozitie 500 de supraveghetori. Au fost cateva persoane din partea societatii comerciale, nici nu s-a pus problema de 500. S-au angajat sa nu se consume bauturi alcoolice. S-a baut bere. In contract se spune ca minorii trebuie sa fie insotiti de parinti sau sa aiba acordul scris al acestora. Nu s-a intamplat acest lucru", a afirmat Gabriela Firea.

Ea a declarat ca poate oferi organizatorului alte locuri tot centrale si cu acces usor la metrou si la autobuz cu conditia sa existe respect.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!